Educatoare din Oradea, acuzată că a smuls părul unui copil. Părinții au depus plângere la Inspectoratul Școlar

19 mai 2017 10:42

O educatoare din Oradea este acuzată că a smuls părul unui copil de doar cinci ani la grădiniță. Femeia a recunoscut incidentul pe care l-a catalogat drept o greșeală. În schimb, băiețelul este traumatizat și nu mai vrea să meargă la grădiniță. Revoltați, părinții au depus deja o plângere la Inspectoratul Școlar Bihor.

Părinții lui Luca susțin că nu le-a venit să creadă, după ce și-au văzut fiul scalpat, relatează Observator.tv.

„Nu e tuns! Este efectiv smuls părul din cap”, a precizat Petru Cora, tatăl băiatului

Și medicii legiști confirmă că băiatului i-a fost smuls părul din cap. Mai mult, educatoarea de la grădiniță a recunoscut că l-a tras de păr, după masa de prânz.

„Când ne-am dus cu copiii în grupă, i-am dezbrăcat pe toți, i-am pus în pat. E la refuzat. I-am băgat mâna sub bancă ca să-l scot. Din greșeală, l-am prins de păr. El s-a speriat, s-a smucit și a rămas cu părul lui în mână”, a explicat Ioana Ursu, educatoare la o grădiniță din Oradea.

Educatoare din Oradea, acuzată că a smuls părul unui copil la grădiniță

Femeia a mărturisit că a înștiințat imediat mama copilului despre incident.

„Dânsa (educatoarea, n.red) a mers la locul de muncă al soției și i-a spus că: Ana l-am pedepsit un pic pe Luca și s-a tras din mâna mea și i-am smuls părul din cap”, a declarat Petru Cora, tatăl băiatului

Deși și-a recunoscut greșeala, educatoarea a stârnit nemulțumirea părinților, mai ales că cel mic refuză să mai meargă la grădiniță.

„Nu se poate să mi-l traumatizeze la cinci ani. Îl duc dimineață la grădiniță și merg cu gândul împăcat și liniștit că în locul ăla e un loc bun și că e educat și că primește mâncare. Să vină acasă și să-l găsesc fără păr…”, a adăugat tatăl băiatului.

Educatoarea spune însă că băiatul este neastâmpărat și lucrează destul de greu cu el.

„Este vulcanic. Nu pot să spun că lovește. Nu pot să spun că lovește ceilalți copii, dar de certat, se ceartă și adoptă mereu poziția: nu, nu vreau. (…) Este un copil pe care îl iubesc și am făcut poate mai multe decât am făcut pentru ceilalți copii. Din decembrie, eu îi plătesc grădinița. Abia în martie, mama mi-a dat o mică parte din bani”

Toate aceste explicații, dar și plângerile părinților, vor fi prezentate în fața Comisiei de Disciplină. Mai apoi, Inspectoratul Școlar Bihor va stabili dacă va aplica sancțiuni în acest caz.

Educatoarea acuzată că a smuls părul unui copil lucrează de opt ani în învățământ și, până acum, nu au existat plângeri la adresa sa.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro