Mergi direct la conținut »
VIDEO / Libertatea a vorbit cu Edvin Marton, celebrul violonist care a cântat, deghizat în cerșetor, pe străzile din Brașov: „Am avut acest sentiment că trebuie să ies pe stradă și să le cânt oamenilor”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO / Libertatea a vorbit cu Edvin Marton, celebrul violonist care a cântat, deghizat în cerșetor, pe străzile din Brașov: „Am avut acest sentiment că trebuie să ies pe stradă și să le cânt oamenilor”

VIDEO / Libertatea a vorbit cu Edvin Marton, celebrul violonist care a cântat, deghizat în cerșetor, pe străzile din Brașov: „Am avut acest sentiment că trebuie să ies pe stradă și să le cânt oamenilor”

Edvin Marton a cântat deghizat în cerșetor pe străzile din Brașov! Trecătorii care l-au recunoscut n-au mai contenit să îi ceară autografe și să se pozeze cu el. Prea puțini știau că virtuozul avea în mână o vioară Stradivarius evaluată la 7 milioane de dolari!

De Andreea Archip,

Străzile Brașovului sunt pline la prânz. Pe la terase, printre mese, sunt plimbate platouri cu mâncare. Până și statuia vie a lui Charlie Chaplin, binecunoscută pe străzile orașului, ia o pauză. Un sunet suav de vioară se aude dintr-un colț al străzii Republicii. Oamenii se adună și ei timid. O tânără pune un leu în coșulețul din fața cântărețului. Din vioara sa începe să explodeze bucuria „Iernii” lui Vivaldi și oamenii încep să se apropie. Atunci, cântărețul este recunoscut: „Este Edvin Marton„, spune un tânăr și îi cere o poză, imediat după ce artistul își culege aplauzele.

Edvin Marton le dă autografe tuturor și stă la nenumărate poze. Prea puțini știu că dintr-un colț al străzii îi privea suspicios un bodyguard. Nu al artistului, ci al viorii lui, care este estimată la 7 milioane de dolari, fiind un Stradivarius din 1699!

„Când călătoresc, este mereu un bodyguard cu mine care poartă vioara cu el. A fost prezent și astăzi, aici, dar a stat pe margine, urmărind vioara. Asta e măsura de securitate”, explică artistul. „Vioara Stradivarius are un sunet special și emoția pe care o exprimi cântând la o vioară Stradivarius este total diferită. Are un sunet incredibil și profund, pe care trebuie să-l auzi măcar o dată în viață. Așa că invit pe toată lumea să vină să asculte acest sunet minunat al acestei viori Stradivarius, realizată în 1699”, completează artistul, care pe 1 septembrie susține un recital pe scena Cerbului de Aur. Totodată, este și membru al juriului internațional.

Edvin Marton, la Cerbul de Aur: „Misiunea mea e să fac oamenii fericiți”

Edvin Marton a făcut multă vreme echipă, pe scenă, cu patinatorul Evgheni Plushenko. Cei doi au călătorit în această formulă în toată lumea.

Cât despre momentul special pe străzile din Brașov, artistul spune că pur și simplu așa a simțit să facă. „Sunt un violonist de stradă, astăzi. Mi-am luat vioara Stradivarius și am avut acest sentiment că trebuie să ies pe stradă și să le cânt oamenilor. Odată, un jurnalist m-a întrebat: Edvin, care este misiunea ta pe lume? Cred că misiunea mea e să fac oamenii fericiți. Publicul e diferit pe stradă, pentru că oamenii nu vin pentru spectacol, ei sunt la plimbare sau mănâncă o înghețată. Dar tocmai cei care au venit pentru înghețată au timp să se bucure de spectacol și găsesc că publicul care e doar la plimbare este un public extraordinar”, a mai spus artistul.

Edvin Marton a venit pentru a doua oară la Brașov și se simte inspirat de acest loc. „E un oraș special, cu un suflet plin de emoție. Eu mă simt inspirat de natură și de fiecare dată încerc să găsesc cele mai minunate locuri din lume, care să-mi fie inspirație pentru a scrie noi cântece. Și cred că acest oraș este o inspirație, cu aceste peisaje minunate, aer curat și bineînțeles, cu Cerbul de Aur care se ține aici”, a mai spus artistul ucrainean.


Confesiunile unei fugare. Elena Udrea își descrie viața în Costa Rica, la șase luni de când a fugit din România

Close
Închide
  Close