11 noiembrie 2003 – Sublocotenenţii (pm) Iosif-Silviu Fogoraşi şi Mihail-Anton Samuilă au fost împuşcaţi, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se aflau. Au fost decoraţi cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
24 aprilie 2005 – Sublocotenentul (pm) Narcis Şonei a decedat pe timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare, când TAB-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat ceea ce a declanşat detonarea muniţiei din interiorul transportorului. Militarul a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
24 aprilie 2005 – Maiorul Marius Dană a fost rănit, în timpul unei misiuni, în urma răsturnării autovehicului în care se afla.
24 aprilie 2005 – Segenţii Gabriel Hanganu şi Adrian Dogaru au suferit arsuri de gradul I şi II pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Kandahar. TAB-ul a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, deflagraţia declanşând detonarea muniţiei din interiorul transportorului.
31 martie 2006 – Maiorul Cătălin Ticulescu şi plutonierul adjutant Florin Bolovan au fost răniţi în urma declanşării unui dispozitiv exploziv improvizat, pe când executau o misiune de patrulare la sud-est de baza din Kandahar.
20 iunie 2006 – Sublocotenentul Dinu Răzvan Manoilă, plutonierul Iosif-Adrian Luca-Micu, sergenţii Costinel Valerică Slăniceanu şi Laurenţiu Şerban, în timp ce executau o misiune de patrulare, au fost răniţi în urma declanşării unui dispozitiv explozibil improvizat.
19 iunie 2006 – Pe când se înapoia de la sala de mese, la intrarea în tabăra românească a avut loc explozia unei rachete în urma căreia maiorul Ion Stanciu a fost rănit la picior.
20 iunie 2006 – Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare. Transportorul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
23 iunie 2007 – Sergentul Gabriel Creţu a fost rănit de suflul exploziei unei încărcături de aruncător de grenade care i-a provocat un traumatism în zona capului.
29 aprilie 2007 – Sergentul major Marian Constantin a fost rănit în timpul unei misiuni de luptă.
1 august 2007 – Sergentul major Ionel-Sorinel Berchetaru a fost rănit în urma unui atac indirect cu mortiere executat de către insurgenţi.
6 septembrie 2007 – Locotenentul Nicolae Grigore, sergentul major Mircea Daniel Solomon, fruntaşul Alex-Octavian Zafiu şi sergentul major Marius Enescu au fost răniţi pe timpul desfăşurării unei misiuni de intervenţie în provincia Zabul.
6 septembrie 2007 – Sublocotenentul (pm) Aurel Marcu a căzut la datorie pe când executa o misiune de patrulare, TAB-ul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război
12 martie 2008 – Plutonier Constantin-Mihai Zbughea, caporal Gheorghe Ionel Vasluianul, caporal Gheorghe Dan Hamza, militari români din Batalionul 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, au fost răniţi la sud de Qalat. Militarii executau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se aflau, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
20 martie 2008 – Caporal Silviu Atanasiu a fost rănit la Zabol, când HUMVEE-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
20 martie 2008 – Sublocotenentul (pm) Ionuţ Cosmin Sandu a căzut la datorie pe când executa o misiune de patrulare, HUMVEE-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
13 iunie 2008 – Sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan şi caporalul Marius Barbu au fost răniţi pe când executau o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul).
13 iunie 2008 – Sublocotenentul (pm) Claudiu Marius Covrig şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Transportorul amfibiu blindat, în care se afla, a fost atacat de forţele insurgente. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război
31 august 2008 – Sublocotenentul (pm) Dragoş Traian Alexandrescu şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Transportorul amfibiu blindat, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
31 august 2008 – Sergentul major Irinel Gheorghe Matei, fruntaşul Bogdan Dumitru Angelescu, soldatul Marius Dumitru Mihai şi soldatul Claudiu Ionuţ Butoi au fost răniţi în timp ce executau o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Transportorul amfibiu blindat, în care se aflau, a trecut peste un dispozitiv improvizat. Au fost decoraţi cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu însemn de război.
3 ianuarie 2009 – Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva a fost rănit în timp ce executa o misiune de intervenţie rapidă pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Autovehiculul de tip Humvee (HMMWV), în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
9 ianuarie 2009 – Locotenent-colonelul Augustin-Nicuşor Pegulescu a fost rănit în timp ce se afla într-o misiune de recunoaştere la 50 km de baza Lagman. Autovehiculul blindat american, în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
26 februarie 2009 – Sublocotenentul (pm) Claudiu Chira a căzut la datorie într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Autovehiculul de tip HUMVEE, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
3 aprilie 2009 – Maiorul (pm) Tiberius-Marcel Petre şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
7 aprilie 2009 – Sergentul Csaba-Attila Orban, caporalul Adrian-Gabriel Creţu, caporalul Eugen Vargău şi fruntaşul Mădălin Lungu au fost răniţi în timp ce executau o misiune de patrulare pe Autostrada Kandahar-Kabul. Prin Decret prezidenţial sergentul Csaba-Attila Orban a fost decorat cu Medalia Naţională „Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu însemn de război, iar caporalii Adrian-Gabriel Creţu şi Eugen Vargău şi fruntaşul Mădălin Lungu cu Medalia Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu însemn de război.
7 aprilie 2009 – Maiorul (pm) Iuliu-Vasile Unguraş a căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
19 iulie 2009 – Sergentul Florin Emil Cojocaru şi caporalul Gheorghiţă Pavăl au fost răniţi, în baza militară română din Qalat, în urma unui atac insurgent cu rachete şi armament portabil de infanterie.
5 septembrie 2009 – Fruntaşii Constantin Buturugă şi Florin Drehluţă au fost răniţi în urma unui atac insurgent cu aruncătoare de grenade şi armament portabil de infanterie produs într-o bază militară aflată la 60 km de Qalat.
30 septembrie 2009 – Plutonierul Dănuţ Buzatu, caporalul Ionuţ Bogdan Ciubotaru şi fruntaşii Ionuţ Dumbravă şi Emanuel Cornel Berdei au fost răniţi în timp ce executau o misiune de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. Autovehiculul Humvee, în care se aflau, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
20 noiembrie 2009 – Sergentul major Cristian Mostoc şi sergenţii Bertoni Marius Taifas şi Marian Muscăloiu au fost răniţi în urma unui atac cu rachetă ce a avut loc în Kandahar.
24 ianuarie 2010 – Plutonierii-majori Sergiu Hulpoi şi Mihai Păduraru au fost răniţi în urma unui atac cu rachetă în baza militară din Kandahar.
19 februarie 2010 – Plutonierul Eugen Mănăilă a fost rănit în timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Kabul-Kandahar. Autovehiculul Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
23 februarie 2010 – Fruntaşul Zamfir Marian a fost rănit în timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Kabul-Kandahar. Autovehiculul Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
23 februarie 2010 – Sublocotenentul (pm) Florin Bădiceanu a căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
7 aprilie 2010 – Plutonierul Eugen Ionel Bida a fost rănit în timp ce executa o misiune de patrulare în provincia Zabul. Echipa mixtă româno-afgană din care făcea parte a fost atacată de insurgenţi la 40 km N-V de Qalat. Ministrul Apărării Naţionale i-a conferit Emblema de Onoare a Armatei României.
24 aprilie 2010 – Fruntaşul George Tîrcomnicu a suferit o contuzie la cap pe timpul executării unei misiuni pe autostrada Kandahar-Kabul. Coloana mixtă de autovehicule a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.
12 mai 2010 – Sublocotenentul (pm) Valerică Leu a căzut la datorie în timpul unei misiuni de intervenţie pentru securizarea unei căi de acces pe autostrada A1 (Qalat-Kabul). A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
23 iunie 2010 – Sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru şi sublocotenentul (pm) Paul Caracudă şi-au pierdut viaţa în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. Autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. Au fost decoraţi cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
1 octombrie 2010 – Sublocotenentul (pm) Marius Florin Sfecheş şi sublocotenentul (pm) Cristian-Petru Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau. Au fost decoraţi cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
1 octombrie 2010 – Caporalul Vasile Zbâncă a fost rănit în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE pe timpul executării unei misiuni în Afganistan.
23 noiembrie 2010 – Caporalul Angel-Paul Ilovan, aflat într-o misiune de patrulare în Provincia Zabul, Afganistan a fost rănit de suflul deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat.
SURSA MAPN

Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
PARTENERI - GSP.RO
Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
BOMBĂ! Ce i-a făcut Mr. Pink lui Irinel Columbeanu într-o parcare. Fostul soț al Monicăi Gabor a rupt tăcerea abia acum
Playtech.ro
BOMBĂ! Ce i-a făcut Mr. Pink lui Irinel Columbeanu într-o parcare. Fostul soț al Monicăi Gabor a rupt tăcerea abia acum
Un şofer de 90 de ani din Bucureşti și-a oprit mașina într-o zonă aglomerată, de unde a refuzat să mai plece. Bărbatul uitase drumul spre casă
Observatornews.ro
Un şofer de 90 de ani din Bucureşti și-a oprit mașina într-o zonă aglomerată, de unde a refuzat să mai plece. Bărbatul uitase drumul spre casă
Horoscop 31 iulie 2021. Peștii au nevoie de un punct de sprijin, ca să se poată echilibra mai ușor
HOROSCOP
Horoscop 31 iulie 2021. Peștii au nevoie de un punct de sprijin, ca să se poată echilibra mai ușor
S-a descoperit secretul celor care trăiesc peste 100 de ani. Incredibil ce au descoperit medicii în organismul lor
Știrileprotv.ro
S-a descoperit secretul celor care trăiesc peste 100 de ani. Incredibil ce au descoperit medicii în organismul lor
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%