Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ele sunt mascotele din Centrul Vechi al Capitalei. Sunt grase, prietenoase și trag de turiști!

Ele sunt mascotele din Centrul Vechi al Capitalei. Sunt grase, prietenoase și trag de turiști!

Centrul Vechi al Capitalei, mai exact în perimetrul străzilor Franceză, Poştei, Stavropoleos şi Smârdan, este teritoriul unei găşti de pisici ai cărei membri sunt consideraţi mascotele neoficiale ale celei mai cunoscute zone turistice din Bucureşti!

De Vlad Chirea (foto și text),

Felinele stau cuminţi să fie pozate, se plimbă ţanţose şi fără teamă pe străzi, se lasă mângâiate, răspund la diverse nume, indiferent dacă sunt strigate în română, engleză, spaniolă sau japoneză, şi se apropie fără grijă de terasele şi restaurantele din zonă, unde turiştii aflaţi în trecere şi bucureştenii ieşiţi la distracţie le toarnă apă în capace de sticlă sau le aruncă resturi de mâncare.

Ba, uneori, dacă văd că nu primesc atenţia cerută, pisicile recurg la mieunaturi obraznice şi la lăbuţe întinse, la figurat, ca să facă rost de bunătăţi.

Grăsuţe, dar graţioase, curate, tupeiste şi într-o varietate de mărimi şi culori, zecile de pisici au devenit parte integrantă a vieţii locuitorilor şi turiştilor din centrul istoric al Bucureştiului.

Close
Închide
  Close