MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2011 06:06

Elevă care a luat 10 la BAC 2011: „Nu îţi ia nimeni ce ai învăţat doar pentru că te supraveghează mai atent”

Distribuie

"Contează ce ai în cap. Nu îţi poate lua nimeni ce ai învăţat doar pentru că te supraveghează mai atent. Dacă ai învăţat, ai învăţat. Mie personal, controlul mi-a inspirat organizare, mi-a arătat că există persoane cărora le pasă. Examenul de Bacalaureat este un examen al maturităţii, bine a zis cine a zis asta, şi eu cred că este vorba şi despre un test psihologic al trecerii de la o etapă din viaţă la altă etapă. Cei mai mulţi care au picat au recunoscut că nu au învăţat, dar sunt şi tineri care nu recunosc acest lucru şi atunci dau vina pe alţii. (...) Mie nu mi s-a părut greu. La matematică, materia mea preferată, eu spun că au fost subiecte de dificultate medie. Au fost subiecte obişnuite care nu puteau să pună probleme grele. Unele puteau să te inducă în eroare, dar dacă ai fost atent la şcoală şi ai învăţat la modul serios, nu puteai să ai probleme", a declarat tânăra, pentru site-ul evz.ro.

Lucia Răşinar îşi doreşte acum să devină ofiţer psiholog în Armata Română iar pentru asta trebuie să fie admisă la examenul de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu. Ea a absolvit o clasă cu profil real de la Liceul Nicolae Bălcescu din Cluj şi a avut media generală în timpul celor patru ani de 9,92.

„Mă bucur mult pentru nota de zece obţinută. Sunt emoţionată şi acum mă pregătesc intens pentru examenul de la Academia Forţelor Terestre care este peste câteva zile. Pentru Bacalaureat m-am pregătit mult, iar rezultatele s-au văzut. Am sărbătorit nota de la bacalaureat prin faptul că am făcut teste de psihologie pentru admiterea la Academie”, a mai declarat Lucia, pentru Evenimentul Zilei.

În toată ţara, doar 65 de elevi au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2011. Cei mai mulţi elevi cu note de 10 sunt din Iaşi (8), Craiova (8), Cluj (5), Târgovişte (4), iar în Bucureşti doar doi candidaţi au obţinut media maximă.

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii