MENIU CAUTĂ

Elevii unei școli din Timișoara învață în containere metalice, dotate cu bănci, catedră și tablă. Soluția Primăriei pentru supra-aglomerarea școlilor

Distribuie

Elevii unei școli din Timișoara învață în containere metalice, dotate cu bănci, catedră și tablă. Măsura inedită a fost luată de autorități pentru a rezolva problema supra-aglomerării și urmează a fi extinsă și în alte instituții de învățământ din oraș. Lucrările de amenajare ale containerelor metalice au început deja, iar autoritățile promit că vor fi funcționale la începerea noului an școlar, luni, 10 septembrie.

Elevii unei școli din Timișoara, aproximativ 150 de copii vor învăța în containere cumpărate de primărie, care au fost montate în curtea instituției. Unitatea de învățământ este supraaglomerată, astfel că sute de copii merg la cursuri după-amiază.

Directorul Școlii Generale Nr. 30 din Timișoara, Mihaela Sora, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că aproximativ 150 de elevi vor învăța, începând cu data de 10 septembrie, în șase containere. Acestea au fost instalate în curtea instituției, fiind cumpărate de către Primăria Timișoara cu aproximativ 100.000 de euro.

Avem șase containere, care sunt dotate cu tot ce este nevoie pentru desfășurarea orelor. Sunt ca niște căsuțe, intri din hol în clase, au toalete, iar din 10 septembrie vor fi toate funcționale. Acum le dotăm cu mobilier, s-au făcut racordurile, urmează să fie legat și curentul. Vor învăța în aceste containere în jur de 150 de copii, patru clase I și două clase de a ÎI-a, elevii vor veni la cursuri de dimineață. Din păcate, nu am rezolvat problema orelor de după-amiază în totalitate. În doi ani, aproape ni s-au dublat numărul claselor, de la 28 de clase primare am ajuns la 47. În prezent, avem 15 clase care fac ore după-amiaza”, a afirmat Mihaela Sora.

Primarul Nicolae Robu vrea limitarea capacității de școlarizare

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat că soluția găsită este provizorie pană ce se vor ridica alte două corpuri de clădire, pentru care necesită fianatare

Avem la Școala Generală Nr. 30, pentru prima dată în Timișoara, săli de clasă modulare, așa numitele containere. Sunt excepționale, s-au făcut lucrările de racord la rețelele de utilități, totul este pregătit și ele vor fi date în uz. Aceasta este o soluție la cursurile de după-amiază, dar este o soluție care poate rezolva problemele pe termen scurt. Dacă tot crește numărul de clase în aceste școli căutate, nu ai cum să rezolvi problema. Încă ne descurcăm destul de bine. În general, dacă numărul de elevi va fi în continuă creștere la cele câteva școli, maxim șapte sunt super căutate în Timișoara, la acestea va fi mereu o problemă, trebuie găsită o soluție de limitare la capacitatea de școlarizare. Nicio școală din lume nu poate primi elevi fără limită. Facem tot ce putem pentru a asigura program doar de dimineață, este cumplit programul de după-amiaza”, a spus Nicolae Robu.

Primăria Timișoara intenționează să cumpere încă 30 de containere pentru alte trei școli aglomerate din oraș, în care elevii merg la cursuri după-amiază.

Sursa foto: bzt.ro


INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Începe școala la Zoo! Conducerea Grădinii Zoologice din Băneasa le-a cumpărat tigrilor caiete de trei ori mai scumpe decât prețul pieței!


 

Citește mai multe despre containere, scoala și Timișoara pe Libertatea.

Comentarii