13 Oct. 2017 14:45 , de Cristian Simion

Elevul judecat pentru terorism după ce a anunțat că a pus bombe la licee din Târgoviște: Am vrut să fac ceva nou, care să nu fie plictisitor pentru mine

Distribuie

Elevul judecat pentru terorism după ce a anunțat că a pus bombe la două licee din Târgoviște le-a declarat magistraților că a vrut să facă ceva nou, care să nu fie plictisitor pentru el. Robert Gabriel Nisipeanu, un elev în vârstă de 17 ani al unui prestigos liceu din Târgoviște, a anunțat, în luna martie a acestui an, că aruncă în aer două colegii naționale din Târgoviște.

Judecat pentru terorism, Nisipeanu le-a spus magistraților de la Curtea de Apel Ploiești, unde se judecă dosarul său, că atunci când a  pus pe jar trupele antitero anunțând amplasarea unor dispozitive explozive la Colegiul National Constantin Carabella si la Liceul de Arte Bălașa Doamna a vrut să facă ceva ca să nu se plictisească.

Nisipeanu le-a declarat anchetatorilor că în 23 martie a chiulit de la ore, împreună cu un coleg, şi că a rămas cu acesta în curtea şcolii. El a făcut în fața instanței declarații halucitante, spunând că se gândea să facă „ceva nou” şi că aşa i-a venit ideea să trimită mesaje către organe ale statului anunţând că două unităţi de învăţământ vor fi aruncate în aer.

Conform declaraţiei sale, numerele de telefon de la Poliţia Locală şi de la Jandarmerie le-a luat de pe un panou situat pe holul colegiului în care învaţă într-o zi când a fost de serviciu pe liceu, în timp ce numărul de telefon al Poliţiei l-a obținut de pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean.

El le-a declarat anchetatorilor că a dat mesajele, iar apoi, văzând că totul devine „serios” şi ia amploare, în 24 martie seara a trimis Jandarmeriei, folosindu-se de o aplicaţie informatică, un SMS cu textul: „Ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş”.

„Menţionez că am trimis aceste mesaje pentru amuzament şi pentru că doream să fac ceva nou care să nu fie plictisitor pentru mine”,  a spus elevul.

El a declarat că regretă ceea ce a făcut şi că pe viitor nu va mai face astfel de fapte.

Într-o altă declaraţie, adolescentul a spus că ultimul SMS referitor la alte licee din oraş a fost trimis pentru ca organele abilitate să extindă cercetările și astfel să limiteze riscul de a fi descoperit.

Magistrații i-au adus la cunoștință faptul că intervenţia ocazionată de evenimentul al cărui autor a fost a costat 2.988,93 lei.

În luna iulie a acestui an, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe elevul din Târgoviște pentru terorism.

Citește și: Martor în dosarul „Microsoft 3': „Ministrul Gabriel Sandu îmi dădea un stick cu date ce trebuiau puse pe SEAP'

Loading...
Comentarii