De Petre Dobrescu,

UPDATE 16.45: Anchetatorii gorjeni au deschis dosar penal pentru infracțiuniunea de „neglijență în serviciu”, după ce DSP Gorj a transmis informații false privid numărul persoanelor aflate în carantină către Ministerul Sănătății.


Ministrul Sănătăţii a demis-o pe şefa Direcției de Sănătate Publice Gorj, Carmen Ivanov, în timpul videoconferinţei. Carmen Ivanov a minţit în cazul numărului de locuri disponibile pentru pacienții suspecți de infecție cu coronavirus.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei”, a anunțat într-un comunicat Ministerul Sănătății.

În plus, potrivit instituției, „directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”.

În prezent, România se confruntă doar cu un singur caz de coronavirus confirmat. Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună. În continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Citește ultimele știri despre Coronavirus in Romania

Citeşte şi:

Medicii de la Ambulanţa Gorj ar fi refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

Românul infectat de coronavirus susține că nu s-a întâlnit cu bărbatul italian: ”Nu știu de unde s-au scos chestiile astea. Toată lumea spune numai prostii”

Corespondență din Milano de la trimisul special Libertatea. Turism în vremea coronavirusului: city-tour cu autobuzul gol și chelneri cu mănuși chirurgicale

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.