Mergi direct la conținut »
Erik Gulacs a urcat pe vârful Aconcagua, la doar 12 ani. Alpinistul din Brașov e cel mai tânăr european care a urcat la aproape 7.000 de metri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Erik Gulacs a urcat pe vârful Aconcagua, la doar 12 ani. Alpinistul din Brașov e cel mai tânăr european care a urcat la aproape 7.000 de metri

Erik Gulacs a urcat pe vârful Aconcagua, la doar 12 ani. Alpinistul din Brașov e cel mai tânăr european care a urcat la aproape 7.000 de metri

Erik Gulacs a urcat pe vârful Aconcagua, la doar 12 ani. Alpinistul din Brașov devine astfel cel mai tânăr european care a reușit să urce pe cel mai înalt vârf din Munții Anzi, Argentina. Nu i-a fost ușor pentru că a îndurat temperaturile scăzute de la altitudinea mare și rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră.

De Iulian Cuibar,

La doar 12 ani, Erik Gulacsi a cucerit vârful Aconcagua, joi, la ora locală 15:35 ( 20:35, ora României). Băiatul, care este sportiv al Federației Române de Alpinism și Escaladă, a devenit astfel cel mai tânăr alpinist din Europa, care reușește să ajungă pe masivul de 6.962 de metri.

Erik Gulacs a urcat pe vârful Aconcagua, la doar 12 ani. Performanță remarcabilă pentru alpinistul din Brașov

La ora 3 dimineața, Erik a început ascensiunea, împreună cu tatăl său, de la altidudinea de 5.970 metri. În 12 ore, băiatul din Brașov a parcurs o diferență de nivel de 1000 m în condiții de vânt cu rafale de până la 70 kilometri pe oră și cu temperaturi scăzute.

„O nouă provocare pe care am dus-o la bun sfârsit! Sunt mândru că am reușit să escaladez cel mai înalt vârf din afara Asiei, după ce primul meu record european a fost pe Elbrus, în muntii Caucaz, in vara anului 2016. Priveliștea de la aproape 7000 metri te lasă fără cuvinte, uitând de oboseală și de efortul depus”, a declarat tânărul alpinist brașovean.

Prin performanța sa, Erik Gulacsi a stabilit un record european la categoria băieți și este a doua performanță pe vârful Aconcagua. Anul trecut, alpinista Dor Geta Popescu a stabilit un record mondial, după ce a urcat pe masivul din Argentina.

Erik se întoarce în România miercuri, 1 februarie.

Close
Închide
  Close