Mergi direct la conținut »
Eroul de la atacul din Nashville: un client al restaurantului l-a dezarmat pe atacatorul care a ucis patru persoane
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Eroul de la atacul din Nashville: un client al restaurantului l-a dezarmat pe atacatorul care a ucis patru persoane

Eroul de la atacul din Nashville: un client al restaurantului l-a dezarmat pe atacatorul care a ucis patru persoane

Un client al restaurantului în care a avut loc atacul din Tennessee s-a luptat și l-a dezarmat pe atacatorul care a ucis patru persoane. James Shaw Jr este numit ”Eroul de la atacul din Nashville”, dar într-o conferință de presă, el a povestit că nu consideră că este un act de eroism ceea ce a făcut, ci doar un gest de autoapărare.

Un client care a luptat cu arma de la un atacator gol, care a ucis patru persoane la o Casa de Waffle din Nashville, Tennessee, a descris duminica actul său de „act egoist”.

James Shaw Jr a prezentat drept un erou de către primarul din Nashville, după ce s-a luptat cu bărbatul înarmat care a ucis patru persoane și i-a luat acestuia arma.

Dar bărbatul a fost mai modest, spunând că nu a făcut decât să se salveze pe sine. „Am reușit să mă salvez pe mine și alți oameni, dar nu vreau ca cineva să creadă că sunt Terminator, Superman sau ceva de genul asta”, a declarat Shaw într-o conferință de presă.

Poliția din Nashwille îl caută în acest caz pe Travis Reinking, în vârstă de 29 de ani, considerându-l principalul suspect. Acesta a mai fost arestat anul trecut după ce a intrat într-o zonă restricționată din apropierea Casei Albe, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Nashville, Don Aaron.

 

James Shaw a spus că a auzit focuri de armă și zgomot de sticlă, pe măsură ce oamenii alergau să se adăpostească. El s-a scuns prina dată în toaleta restaurnatului, dar atacatorul a tras spre el prin ușă. „În acel moment, mi-am făcut un plan – pentru că nu există nici o posibilitate de a bloca acea ușă. M-am gândit că, dacă, va ajunge la ușă, va trebui să muncească pentru a mă ucide”, a spus el.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Când împușcăturile s-au oprit și el se uita la arma pe care o avea în mână, Shaw a sărit pe el și i-a luat arma. „L-am lovit cu ușa și l-am dezarmat”, a povestit bărbatul. „Am luat arma de la el și a aruncat-o peste tejghea”.

Apoi l-a scos pe atacator din restaurant.

CEO-ul Waffle House, Walth Ehmer, a lăudat acțiunile lui Shaw și l-a îmbrățișat după conferința de presă. „Nu te întâlnești cu prea mulți eroi în viață, dar tu ești eroul meu”, a spus el.

Un bărbat dezbrăcat a ucis patru persoane într-un atac armat în Nashville. Alte trei persoane au fost rănite în atacul care a avut loc duminică dimineață într-un restaurant Waffle House dintr-o suburbie a orașului. Atacatorul a fost dezarmat de o persoană din restaurant, dar a reușit să fugă și acum este căutat de polițiști.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Cele patru victime ucise sunt:

Akilah DaSilva, în vârstă de 23 de ani, a fost rănit în afara restaurantului și a murit în spital. Prietena lui, Shanita Wagoner, a fost rănită

DeEbony Groves, în vârstă de 21 de ani, student la Universitatea Belmont, care a mers la Waffle House cu prietenii din frăția Delta Sigma Theta

Joe Perez, în vârstă de 20 de ani, care a luat mâncare la pachet de la Waffle House și a fost ucis afară

Taurean Sanderlin, în vârstă de 29 de ani, angajat al restaurantului, a fost ucis în timp ce se afara în afara localului.


Citește și: Analiză BBC: Kim Jong-un, schimbare de imagine înaintea întâlnirii cu Coreea de Sud și Trump


 

Close
Închide
  Close