MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2011 16:23

EUROCRIZA | Se pregătesc băncile pentru ruperea zonei euro? Unele îşi fac planuri de urgenţă

Distribuie

Wall Street Journal scrie că unele bănci din Europa analizează deja planuri de urgenţă pentru a face faţă şocului destrămării zonei euro. Apar primele semne că băncile centrale se gândesc la cum să resusciteze monedele naţionale, la care au renunţat de la introducerea în circulaţie a euro în ianuarie 2002
Potrivit surselor WSJ, cel puţin o bancă centrală – cea a Irlandei – analizează dacă trebuie să-şi asigure acces suplimentar la imprimerii pentru cazul în care trebuie să emită noi bancnote care să susţină o monedă naţională renăscută.
În Grecia, ţara considerată a fi prima pe lista celor care ar putea părăsi zona euro, circulă intens zvonuri  că banca centrală ar tipări în secret drahme. Zvonurile, negate de oficiali, au fost considerate responsabile pentru retragerile masive de depozite din băncile elene.
Faptul că băncile centrale analizează această posibilitate, până în toamnă de neconceput, subliniază cât de rapid se deteriorează situaţia, scrie MEDIAFAX. Băncile centrale, liderii politici, dar şi investitorii şi-au legat speranţele de reuniunea de la Bruxelles pentru găsirea de soluţii la criza datoriilor suverane, declaşnată în Europa în urmă cu doi ani.

Citește mai multe despre Euro pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii