MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2018 14:59 , de Ionuţ Iordăchescu

EXCLUSIV/ Culisele ședinței PSD: ,,Am cerut remanierea unui ministru. Tudose a primit un Lamborghini, nu un trabant” – VIDEO

Distribuie

Premierul Mihai Tudose a reproșat partidului său, în Comitetul Executiv al PSD, că i s-a dat un ,,trabant” și i s-a cerut să facă performanță cu el. Dezvăluirea  a fost făcută de către Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, la interviurile Libertatea Live. El a mai spus că în ședință a cerut demisia unui singur ministru, Gabriel Petrea, care se ocupă de Dialogul Social.

Întrebat dacă Mihai Tudose a comparat guvernul său cu un ,,trabant', Codrin Ștefănescu a confirmat, adăugând că, de fapt, Executivul este ,, un Lamorghini'.

,,Da, a spus asta. Dar noi i-am răspuns că am înțeles metafora, dar că noi i-am dat un Lamborghini. Ăsta este PSD-ul. Dar, din păcate, o roată este de trabant, una este de Lada, motorul este nu știu cum. Am înțeles, vrei să schimbi niște piese ca să fie mașina performantă pentru Formula 1. Noi am câștigat cu mașina asta cu o caroserie superbă și nume competiția de anul trecut. Acum te întrebi dacă nu cumva una dintre roți sau motorul vor ceda. E bună ideea ta. Sunt de făcut niște schimbări în guvern. Asta vom face la Iași, după ce vom avea o analiză', a spus Codrin Ștefănescu, referindu-se la întâlnirea social-democraților de pe 29 ianuarie, de la Iași.

Laude pentru scrisoarea lui Bădălău

Ștefănescu i-a dat dreptat președintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, care a trimis o scrisoare în care a criticat ,,suspendarea democrației interne' și nerespectarea programului de guvernare.

,,Pe fond, Bădălău are dreptate. Nu poți să nu susții un astfel de text interior. Îl vom analiza la Cex-ul de la Iași. Dar sunt foate mulți oameni pe care i-am găsit în sistem și care nu pot fi schimbați decât printr-o reformă, reorganizarea unor instituții. Sunt oameni de pe vremea PDL-ului lui Băsescu care sabotează absolut orice intenție bună pentru a guverna (…) Bădălău vorbește despre conducerea colectivă, adică ar trebui să refacem Biroul Permanent și vom începe din februarie, când toată lumea începe activitatea', a declarat social-democratul.

Despre restructurarea guvernului, Codrin Ștefănescu a spus că ,,în principiu, suntem de acord'.

Ștefănescu vrea demisia șefului TSD

Secretarul general adjunct al PSD a negat că i-ar fi cerut demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, arătând, însă, că și l-ar dori plecat pe ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, care este și șef al TSD ( Tineretul Social-Democrat).

,,Nici pomeneală. I-am zis lui Mihai: ești ministrul Apărării și știu că ești ocupat, dar nu uita că ești președintele Consiliului Național și că nu ai dat drumul la departamente. Ți-am zis Nicolae Bădălău și cu mine că te ajutăm, fă-o! (…) Eu am fost supărat pe Gabi Petrea și l-aș vrea remaniat din toate punctele de vedere. Nu a avut o relație bună cu sindicatele din calitatea lui de ministru pentru dialog social și pentru că, în calitatea lui de președinte al TSD, este mut. Când au fost conflicte, Petrea a fost mut. Domnle, numai eu, Olguța și Șerban Nicolae răspundem? Ești președintele tineretului. Totuși, fă ceva!',  a afirmat Ștefănescu.

,,Tudose a început în PSD de la lipit afișe'

Potrivit lui Codrin Ștefănescu, nu există tensiuni între Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

,,Există discuții contradictorii și întotdeauna se ajunge la o armonizare. Nu există. Tudose nu e Grindeanu și nu e Ponta. Tudose e membru vechi de partid. A început de jos, de la lipit afișe, cum spunem noi, A lipit la afișe la Brăila… A făcut de toate. E cadru vechi (…)  A fost așa o chestie… I-am zis nu ne mai amenințați tot timpul că vă depuneți mandatul pe masă. Discutăm, că nu vă depuneți voi mandatele când vreți. V-a dat partidul fiecăruia niște atribuții', a spus social-democratul.

Ștefănescu: Ponta e din statul paralel

În timpul interviului, Codrin Ștefănescu l-a criticat în repetate rânduri pe fostul premier Victor Ponta și revenea frecvent la numele său. El a spus că fostul șef PSD este parte a ,,statului paralel'.

,,Am propus anularea din statut a amendamentului făcut de Ponta, care spune că orice membru de partid anchetat nu are voie să dețină o funcție de conducere. Noi am avut anul trecut 75% din structurile de conducere ale partidului anchetate de statul paralel (…) Zeci de mii de oameni vânați pentru că așa vrea Ponta', a mai declarat Codrin Ștefănescu.

Loading...
Comentarii