Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Imagini cu puternic impact emoțional. Cum arată cei doi talibani uciși care au omorât diplomatul român din Afganistan, atacând Green Village
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV. Imagini cu puternic impact emoțional. Cum arată cei doi talibani uciși care au omorât diplomatul român din Afganistan, atacând Green Village

EXCLUSIV. Imagini cu puternic impact emoțional. Cum arată cei doi talibani uciși care au omorât diplomatul român din Afganistan, atacând Green Village

Ziarul publică trei imagini ale dezastrului din cartierul de maximă siguranță din capitala Afganistanului, atacat, în noaptea de luni spre marți, de islamiștii radicali, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a țării noastre a fost ucis.

În primele două fotografii apar trupurile a doi dintre cei cinci talibani, omorâți de forțele de intervenție, după ce au detonat, însă, explozibilul.

În a treia fotografie apare hala unde fuseseră barul, frizeria și sala de sport.

Libertatea a acoperit fețele talibanilor, pentru că, indiferent de faptele lor, oamenii au dreptul la o minimă demnitate a morții.

În noaptea de luni spre marți, un atac deosebit de violent a avut loc la Kabul, în urma căruia 16 persoane, printre care un diplomat român, au fost ucise. Alte 119 persoane au fost rănite, printre care și un alt român.

Atacul nu i-a vizat în mod special pe români

Atacul nu a vizat ambasada României și nici în mod special pe români, ci pe toti cetățenii străini, prezenți în cartierul Green Village, un cartier bine securizat din capitala Afganistanului, unde locuiesc mai mulți diplomați din țările alianței militare.

De altfel, talibanii au încercat în mai multe ocazii să spargă zidurile cu mașini încărcate cu explozibili, dar acestea au rezistat până acum.

În atacul recent, ei au folosit un tractor cu până la 10 tone de explozibil, cu care au reusit să spargă împrejmuirea.

Trupul unuia dintre talibanii uciși
Trupul celuilalt taliban ucis în urma atacului comis în Green Village
Hala unde au fost un bar, o frizerie și o sală de sport
Așa arăta sala de sport din Green Village, înainte de atacul terorist

În galeria foto de mai jos veți găsi imagini cu modul în care arăta Green Village, înainte de atac:

Close
Închide
  Close