„Israelul este unul dintre cele mai sigure locuri din lume, iar odată ce vei ajunge aici, te vei mira pentru că nu se aseamănă deloc cu ceea ce văzusei la tv. În primul rând, noi avem foarte mare experiență în a rezolva problemele cu terorismul și știm că cel mai important lucru este să prevenim lucrurile înainte de a se întâmpla, nu doar să încercăm să rezolvăm problema după ce s-a întâmplat. Iar dacă ar fi să comparăm cu alte orașe, precum Londra sau Paris, veți vedea că nu există comparație, Israelul este mult mai sigur decât orice altă mare destinație”, a spus ministrul Yarin Levin.
În al doilea rând, Israel este o țară foarte sigură cu privire la siguranța personală, pentru că, spune ministrul Turismului, poți merge sau vorbi liniștit pe timpul nopții în Tel Aviv sau Ierusalim, sau pe plajă, fără a avea vreo teamă că vei fi jefuit sau că niște persoane aflate în stare de ebrietate vor striga la tine sau alte lucruri de genul asta. Cu toate acestea, ministrul crede că atât ei, cât și românii vor trebui să lucreze pentru a atinge acel maxim de potențial pe care îl are turismul de ambele părți.
Aproximativ 40% dintre turiștii care ajung în Israel vin pentru a doua sau a treia oară
„Avem locurile sfinte, pe care oamenii vor să le viziteze cel puțin o dată în viață. Cel mai bun exemplu este chiar România, care acum doi ani avea doar 40.000 de vizitatori în Israel, iar anul acesta vor fi peste 100.000 de turiști. Israelul este o destinație foarte bună mai ales pe timp de iarnă, pentru că avem temperaturi constante de vară, plaje extraordinare și o tradiție culinară bogată”, a mai spus ministrul Turismului.
Israelul are și avantajul că toate locurile sfinte sunt aproape unul de celălalt, iar marile orașe nu sunt la o distanță mai mare de o oră sau două, dacă vrei să le vizitezi. Așa că nu vei petrece prea mult timp pe drum, iar vacanța va fi una ideală, plină de relaxare.
Frăția turismului
Peste 300.000 de turiști israelieni vizitează România în fiecare an, Israelul fiind printre primele cinci state cu un număr atât de mare de turiști care vin în țara noastră.
„Iar dacă te uiți pe hartă, vei vedea că Israel nu este tocmai în Europa, așa că avem cel mai mare număr, de departe, dacă-l compari cu oricare altă țară. Și ce este și mai important este că israelienii care vin aici nu vin o singură dată. Vin de mai multe ori și le place în România, se simt ca acasă, simt căldura oamenilor și chiar se bucură de ceea ce are de oferit România”, mai spune Yarin Levin.
Când le-a spus prietenilor că vine în România și o să stea mai mult, toți i-au recomandat câte un loc de vizitat, pentru că fiecare dintre ei a fost în România cel puțin o dată. „De asemenea, anul trecut, am pus România în țintele noastre de marketing, pentru că am considerat că este cu mare potențial turistic și am făcut campanii pe care le vom continua și anul acesta. Am văzut o creștere semnificativă a românilor care vin în Israel. De fapt, cred că anul acesta, vom avea peste 100.000 de români care vizitează Israelul”, a mai spus ministrul.
Acesta a menționat că deja există zboruri directe din șapte orașe din România spre Israel. „Cred că nu este stat în lume cu care Israel să aibă atâtea conexiuni și, dacă nu mă înșel, nu cred că România are zboruri directe, din șapte, într-o altă țară care este în afara UE, iar acest lucru face ca oamenii să călătorească mult mai ieftin fără să fie nevoiți să circule pe distanțe mari pentru a prinde un zbor”, afirmă reprezentantul turismului israelian.
Ministrul a mai precizat că între România și Israel sunt 60 de zboruri săptămânale și toate avioanele sunt pline.
Citește și: