Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Condrea avea capul atât de zdrobit încât a fost identificat după lobii urechilor. Legiștii i-au cusut trei ore fața
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV / Condrea avea capul atât de zdrobit încât a fost identificat după lobii urechilor. Legiștii i-au cusut trei ore fața

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 24 mai 2016, 09:04

Ancheta care vizează Compania HexiPharma - implicată în scandalul național al dezinfectanților diluați - , a sărit în aer de aseară după ce pionul principal, afaceristul Dan Condrea, a murit pe loc într-un teribil și ciudat accident rutier produs pe DN 101. Ca soția sa, Uliana Ochinciuc, să poată îndeplini procedura de identificare a cadavrului, legiștii au reconstruit, timp de trei ore, fața complet distrusă a omului de afaceri.

Ad placeholder

Din cauza traumatismelor deosebit de grave suferite la cap și la față, identificarea lui Dan Condrea a fost o problemă încă din primele momente scurse de la groaznicul accident. Inițial, soția sa, Uliana, a fost chemată la fața locului, pe DN 101, undeva între Buftea și Corbeanca, să ajute la recunoașterea celui care intrase cu viteză foarte mare într-un copac de pe marginea drumului. Femeia a încuviințat – orientându-se după jeanșii și tricoul albastru purtat de bărbat, dar și după pantofii sport de culoare albă din picioarele acestuia -, că victima este Dan Codrea, patronul HexiPharma. Chiar și așa, elementele științifice care urmau să ducă la identificarea oficială a șoferului mort în accident (singura persoană aflată în mașina complet distrusă) au fost obținute o zi mai târziu (astăzi – n.r.), la autopsia cadavrului făcută la IML ”Mina Minovici” de o echipă formată din zece specialiști în medicină legală. ”Trupul era complet zdrobit, avea leziuni extrem de grave la cap, torace și picioare.

Pieptul îi era distrus după forma volanului, picioarele îi fusese fracturate până la genunchi în zeci de locuri de caroseria mașinii, iar capul femural îi intrase în șold. Absolut toate organele îi erau dilacerate (n.r. rupte și zdrobite): inima, ficatul, splina, plămânii”, ne-au descris surse judiciare starea în care se găsea cadavrul lui Condrea. Însă, pentru ca procedura de identificare să poată fi dusă la bun sfârșit de un membru al familiei, legiștii au fost nevoiți să reconstruiască, precum într-un puzzle, dar folosind bucăți de carne și de oase, fața lui Condrea.

”Cutia craniană era făcută bucăți, iar din figura victimei nu se mai înțelegea nimic. Era, practic, de nerecunoscut. Un personaj fără chip. De aceea, timp de trei ore, specialiștii în medicină legală au cusut la fața omului de afaceri. I-au reconstruit-o cu migală și i-au redat figura pentru a putea fi identificat”, au adăugat aceleași surse judiciare. Abia atunci, când trupul soțul ei fusese refăcut complet, Uliana Ochinciuc a fost primită în sala de autopsii și rugată să ducă la bun sfârșit procedura de identificare. Fără să ezite, ea a spus că cel întins pe masă și acoperit doar cu un cearșaf este soțul ei, Dan Condrea. Lobii urechilor bărbatului și două alunițe de pe obrazul drept al acestuia ar fi ajutat-o.

În timpul necropsiei – ale cărei etape au fost filmate și fotografiate -, legiștii au prelevat fragmente din toate organele pentru a le supune examinării microscopice. În plus au fost făcute teste ADN – care vor da verdictul științific în ceea ce privește identitatea victimei -, dar și zeci de radiografii ale trupului care vor fi anexate la dosarul morții patronului HexiPharma.

Ad placeholder

Uliana Ochinciuc, filmată la procedura de identificare a cadavrului

Identificarea lui Dan Condrea s-a făcut chiar în sala de autopsii, în prezența echipei de medici legiști și a anchetatorilor. După ce a semnat toate documentele necesare în astfel de situații, Uliana Ochinciuc și-a văzut bărbatul întins pe o masă de necropsie în apropierea căruia a stat aproximativ cinci minute și  aplâns continuu.

”De cum a intrat în încăpere, femeia a fost filmată de crininaliști pentru a i se surprinde fiecare gest, fiecare trăire. După ce l-a studiat cadavrul, căutând anumite semne care să-i dea confirmarea că e vorba de bărbatul ei, a spus fără exitare că el este. Totul a durat vreo cinci minute în care femeia l-a plîns și l-a jelit cu decență”, ne-au dezvăluit surse judiciare. Imaginile capturate atât în timpul autopsiei, cât și la identificarea cadavrului vor face obiectul unui studiu al specialiștilor care se ocupă de caz.

Ad placeholder
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
PARTENERI - GSP.RO
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
HOROSCOP
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close