Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Bunica Tania trebuie să crească doi nepoței cu o pensie de 900 de lei. Fiica ei a murit, ginerele s-a sinucis și copiii lor i-au rămas în grijă Galerie foto
12imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV/ Bunica Tania trebuie să crească doi nepoței cu o pensie de 900 de lei. Fiica ei a murit, ginerele s-a sinucis și copiii lor i-au rămas în grijă

EXCLUSIV/ Bunica Tania trebuie să crească doi nepoței cu o pensie de 900 de lei. Fiica ei a murit, ginerele s-a sinucis și copiii lor i-au rămas în grijă

Pentru doi copii din Craiova, anul școlar va începe nu cu bucurie, ci cu mare suferință. În mai puțin de două luni, au rămas și fără mamă, și fără tată. Bunica este cea care, acum, trebuie să suplinească lipsa părinților, să le aline micuților suferința și să încerce să le asigure o viață decentă. Dintr-o pensie de 900 lei.

În iulie, copiii și-au înmormântat mama, care s-a stins în urma unui accident vascular. Iar marți, pe 4 septembrie, au mers la înmormântarea tatălui lor, care și-a pus capăt zilelor la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza problemelor.

În biletul de adio, Gheorghe Bobolan le-a cerut rudelor să lase copiii cu soacra sa: „Să nu luați copiii de acolo, că vă blestem!”.

Luni, micuții încep un nou an școlar. Dar Lucian și Ovidiu nu vor avea, asemenea celorlalți copii, hăinuțe noi. Ci doar câte un ghiozdănel și câteva rechizite, primite cadou de la o fundație.

Ultimele 12 luni au adus pentru Ovidiu (8 ani) și Lucian (3 ani), doi copii care locuiesc acum cu bunica lor în cartierul Catargiu, de la perifieria Craiovei, doar necazuri prin care nu ar trebui să treacă niciun copil de vârsta lor.

Anul trecut, în august, părinții lor au decis să divorțeze, tatăl lor părăsind casa în care au crescut. Cinci luni mai târziu, pe 14 iulie, când Lucian a împlinit 3 ani, într-o pauză de masă, la serviciu, mama lor, Alina Mihaela, a făcut accident vascular.

„Au dus-o la București cu elicopterul și a stat în comă două săptămâni. A murit pe 28 iulie. Am avut o fată foarte luptătoare. În cinci luni s-a distrus toată familia”, povestește printre lacrimi tanti Tania, bunica băieților.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

A doua lovitură

Încă șocați de moartea mamei lor, cei doi micuți au mai avut de înfruntat o tragedie. Tatăl a decis să își pună capăt zilelor, lăsând în urma lui doar un bilet de adio și multă suferință.

„Cel mare a spus că nu plânge, ca să nu îi facă rău lui taică-său. I-am explicat că așa a vrut el să fie, nu l-a omorât nimeni, nu a fost stresat, așa a vrut el să facă, nu mai putem să îndreptăm situația. Trebuie să ne avem unul pe altul, să îl creștem pe ăsta micu, să învățăm carte, să ne ducem la școală cum trebuie”, explică tanti Tania.

Femeia spune că nu a avut probleme cu băiatul cel mare, doar că este stângaci și nu prea se ține la dictare după „doamna”. A avut la matematică foarte bine și la română bine.

„I-am zis că acum, dacă nu mai e mami trebuie să învețe la fel de bine, pentru ca mami să fie mândră de el. Asta e viața noastră, așa a fost să fie. O lovitură mai grea decât asta nu poate să fie”, spune bunica Tania.

Mită pentru medici: 8 șefi ai companiei pharma KRKA audiază angajații din România. ”Voi știați tot!”
Recomandări

Mită pentru medici: 8 șefi ai companiei pharma KRKA audiază angajații din România. ”Voi știați tot!”

Înainte de a-și lua viața, Gheorghe Bobolan și-a sunat soacra, pe care a rugat-o să vegheze asupra copiilor, după care s-a spânzurat în casa părintească, din comuna doljeană Bucovăț.

„Mi-a dat telefon seara și mi-a zis să am grijă de copii, iar în biletul pe care l-a lăsat tot asta a spus: să lăsați copiii la maica-sa, să nu luați copiii de acolo, indiferent ce s-ar întâmpla, că vă blestem cât veți fi voi. A avut trei telefoane și le-a lăsat lor”, a mai spus femeia.

Neliniștea bunicii Tania

Bunicii Tania nu i-a mai rămas decât resemnarea. Nici de rugăciuni nu îi mai arde. Se gândește acum doar la copii, să le facă un viitor. Îi pregătește de școală și de grădiniță. Din pensia ei de 900 de lei le va cumpăra câte ceva, dar trebuie să se gândească și la plata datoriilor pe care le are pe la bănci.

Mircea Pauca, un bărbat cu sindromul Asperger: „Degeaba îmi dați mie pastile, dacă nu tratați și societatea!”
Recomandări

Mircea Pauca, un bărbat cu sindromul Asperger: „Degeaba îmi dați mie pastile, dacă nu tratați și societatea!”

„Celui mic i-am mai luat câte ceva, cel mare mai are de anul trecut, trebuie să mă duc cu el, dar nu am cu cine să îl las pe cel mic deocamdată. Mă duc acum în piață, că am de făcut niște cumpărături și mă orientez acolo, la Confiscate, să văd ce îi pot lua. La el e mai dificil de cumpărat, nu prea găsesc așa. Pentru ăl mic mai am și de la el, să încerc să mă descurc cum pot”, povestește femeia.

La sfârșitul săptămânii, familia Bobolan a primit vizita unor voluntari care le-au adus ghiozdane și rechizite școlare. Totodată, Lucian va merge în grupa mică la grădiniță, iar bunica nu va mai plăti masa pentru acesta, urmând să fie înscris alături de fratele său într-un program after-school, susținut de Inspectoratul Școlar Dolj.

Dar bunica n-are liniște. Vrea să vadă cum le poate face „un ajutor ceva”.

„Dacă eu într-o dimineață nu mai sunt, ei nu mai au nici un rost. Dacă mor eu, ce fac copiii ăștia la vârsta aia? Cine îi ajută? Îmi puneam bazele în tac-su, că s-or răzăma în el și uite ce ne făcu și el!”.


Citește și:

EXCLUSIV/ Situație absurdă la Universitatea din București. Zeci de absolvenţi sunt obligaţi să restituie bursele fiindcă au promovat toate examenele!

Gabriela Firea, susținută de 24 de consilieri PSD! Au semnat o scrisoare deschisă de susținere a primarului Capitalei

Fără înmormântări transmise de televiziuni! Cum vrea CNA să modifice legislația și care sunt excepțiile

Close
Închide
  Close