A două zi după ce Dincă a fost arestat, la câţiva metri de poarta în faţa căreia erau îmbulziţi jurnalişti şi camere de filmat, câţiva poliţişti în civil săreau „silenţios” gardul unei curţi, fără să fie observaţi. 

Agenții erau trimişi de DIICOT să caute o cameră de supraveghere video care filmase maşina lui Dincă în ziua răpirii Alexandrei. Dar prin faţa aceleiaşi camere video trecuse, cu mult timp înainte, Dincă cu Renault-ul şi în ziua în care a răpit-o pe Luiza!

  • Camera de supraveghere video e focalizată spre strada Craiovei şi bate spre intrarea în curtea lui Dincă.
  • În imaginile înregistrate se vede numărul de înmatriculare al maşinii cu care au fost răpite Luiza şi Alexandra.
  • În aprilie, când Luiza a dispărut, nimeni nu a verificat acea cameră video, deşi ea e amplasată pe strada ce duce din Caracal spre satul Luizei. Acolo era drumul logic pe care ea ar fi luat-o spre casă din punctul unde fusese văzută ultima oară.

DIICOT Craiova a apelat la FBI pentru a identifica maşina lui Dincă, dar nu mers să caute camerele video de pe traseu!

  • Abia după ce Dincă a fost arestat, anchetatorii au cerut imaginile înregistrate de acea cameră video.
  • În rechizitoriu DIICOT se vorbeşte doar despre înregistrările din ziua în care Dincă a ucis-o pe Alexandra.

Luiza Melencu a dispărut duminică, 14 aprilie 2019. Fata venise din Dioşti în Caracal, ca să ridice nişte bani trimişi de mama ei. N-a reuşit şi a plecat înspre locul de unde se iau „maşinile de ocazie”, pentru a se întoarce acasă.

Atunci când şi-a sunat părinţii pentru ultima oară, Luiza era la intersecţia dintre str. Craiovei cu Piaţa Victoriei, zonă pe care localnicii au botezat-o „a Văduvei”. De aici, fata avea să se urce fata în maşina lui Dincă.

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!

DIICOT a preluat dosarul dispariţiei Luizei în 5 iunie 2019. Rudele care o căutau disperate le-au spus anchetatorilor că ultima oară când au vorbit cu fata, ea aştepta „maşina la ocazie” în locul „a Văduvei”, locul din care se poate face autostopul din Caracal spre Dioşti. 

Dar procurorii DIICOT au verificat camerele de supraveghere din acea zonă abia după o săptămână de la preluarea anchetei, în 13 iunie 2019.

Au fost identificate 13 maşini ce traversează intersecţia din Caracal de unde a dispărut numita Melencu Luiza Mihaela pe sensul Caracal – Dioşti între orele 10:29:22 – 10:31:42, conform orei afișate de camera de supraveghere, în realitate aceasta fiind decalată cu o oră în urmă față de timpul real.

Volumul 9, fila 161 din Dosarul Caracal:

Numerele de înmatriculare a trei dintre autoturisme nu erau vizibile pe imaginile camerei de supraveghere din zona „a Văduvei”, iar şoferii n-au putut fi identificaţi. Printre ei, era şi Gheorghe Dincă. 

Renault-ul condus de el apare în înregistrări de la minutul 10:31:14 (de fapt, 11:31:14), timp  de patru secunde. Intră pe spre strada Craiovei şi se întreaptă către locul unde Luiza aștepta o „maşină de ocazie”.  Pentru că în imagini apare doar latura stângă a maşinii, nu s-a putut stabili decât că era vorba de un Renault Megane break gri, cu folie de culoare închisă pe geamurile laterale spate și lunetă şi cu 7 spițe cromate la capacele roților. 

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!
Imagini cu maşina lui Dincă din zona în care Luiza a fost văzută  ultima oară  

Au apelat la FBI, dar n-au verificat pe traseul maşinii

În iunie 2019, procurorul de caz, Liviu Vasilescu, a solicitat Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică (INEC) „îmbunătăţirea calităţii imaginii în vederea identificării numerelor de înmatriculare ale celor trei autoturisme (…), două de culoare gri şi unul de culoare vişinie”.

Răspunsul celor de la INEC a fost că „din cauza limitelor tehnice ale camerei de supraveghere video nu au putut fi obţinute imagini îmbunătăţite care să redea detalii suplimentare ale autoturismelor de interes”. 

Dar procurorul Vasilescu n-a renunţat. A trimis imaginile la FBI, solicitând ajutor pentru identificarea acelor numere, însă şi specialiştii americani s-au declarat neputincioşi. 

Dacă ar fi căutat adevărul nu la mii de kilometri depărtare, ci doar câteva sute de metri mai la vale, pe drumul ce duce din Caracal spre Dioşti, procurorii DIICOT ar fi găsit imagini cu aceeaşi maşină identificată în locul şi la momentul dispariţiei Luizei. 

Căci Renault-ul lui Dincă, cel cu folie în geamuri şi cu spițe cromate, trecea prin faţa unei camere de supraveghere video din curtea vecinilor de mai multe ori pe zi.

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!
Camera video era la două case de curtea lui Dincă

Numărul de înmatriculare al maşinii lui Dincă era vizibil

La numărul 165 de pe strada Craiovei, la zece paşi de „casa groazei”, e vila unei familii care e plecată la muncă în străinătate. La exteriorul imobilului, proprietarii au montat două camere de supraveghere video. 

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!

Camerele video sunt acolo şi funcţionează din 2018. „Pentru că sunt departe, copiii îşi verifică pe internet casa, prin telefon”, ne spune soacra proprietarului vilei. O cameră video e amplasată în partea laterală a casei, spre grădină. 

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!

Cealaltă cameră video e în faţa casei şi are vedere frontală, spre str. Craiovei.

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!

E fixată chiar sub coarna acoperişului, la circa 6 metri înălţime de sol şi la 5 de metri distanţă de şoseaua pe care trecea Dincă atunci când venea acasă sau pleca spre Caracal.

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!

Renault-ul lui Dincă intra în raza acelei camere video, ne-o spun chiar procurorii DIICOT în rechizitoriu, referindu-se doar la imaginile filmate în ziua în care a fost ucisă Alexandra. 

Atunci, Dincă s-a întors în Caracal de la Craiova cu o mașină de ocazie, „șoferul care l-a transportat lăsându-l pe Calea Craiovei, în apropiere de locuința sa, la orele 11:49 așa cum s-a putut ulterior stabili folosind imaginile camerei de supraveghere ale imobilului cu nr. 165, parcurgând distanța rămasă până la locuința sa pe jos”.

Dincă a intrat în casă, a surprins-o pe Alexandra dezlegată, a agresat-o sexual, apoi a plecat să-și ia mașina parcata în fata hotelului Romula. 

Dincă Gheorghe și-a recuperat autoturismul și a revenit la domiciliu în jurul orelor 12:35 (la orele 12:34 este surprins de camera de supraveghere amplasată la imobilul situat pe Calea Craiovei, nr. 165).

Rechizitoriul DIICOT:

Surse din anchetă ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că pe imaginile înregistrate de camera de supraveghere de la 165 era vizibil numărul de înmatriculare al maşinii lui Gheorghe Dincă.

Nici cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova n-au verificat

În aprilie 2019, acea cameră video funcţiona. Prin faţa ei au trecut toate maşinile ce ieşeau din Caracal spre Dioşti, la ora la care a dispărut Luiza. Printre ele, era şi maşina lui Dincă, iar numărul ei a rămas imprimat în memoria camerei.

Dar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care au anchetat dispariţia Luizei din 19 aprilie şi până în 5 iunie 2019, n-au dispus verificarea camerelor de supraveghere de pe traseul urmat de maşina în care s-ar fi putut urca Luiza.  

Mai târziu, şi procururii de la DIICOT – ST Craiova au rămas blocaţi în intersecţia din care a dispărut fata şi n-au fost curioşi să afle dacă pe acea stradă, mai la vale, existau şi alte camere video.

N-au văzut camera video nici când o căutau pe Alexandra 

Mai mult, în seara zilei în care Alexandra a sunat la 112, după ce acelaşi Renault Megane din dosarul Luizei a fost identificat coborând spre str. Craiovei, trei poliţişti au luat la pas zona, ratând camera de supraveghere video de la numărul 165. 

Poliţiştii mergeau în sens opus direcţiei în care se afla casa lui Dincă şi se uitau prin curţi, peste gard.

„În jurul orei 23:30 – 24:00 (…), am căutat autoturismul respectiv în fiecare curte, precum şi alte detalii oferite de Alexandra Măceşanu şi amândoi am notat 10-12 adrese care corespundeau cât de cât cu aspectele urmărite.”

Declaraţie poliţist din rechizitoriul DIICOT:

„Cât de cât”, Alexandra n-a mai fost salvată. La camera video unde erau înregistrate imagini cu maşina lui Dincă în care Luiza, şi apoi Alexandra fuseseră sechestrate, anchetatorii au ajuns prea târziu.

 Cei de la DIICOT au şters imaginile

„Vineri, chiar în ziua în care l-au arestat pe Dincă au venit cei de la DIICOT la mine”, declară vecinul celor de la nr. 165. „Vroiau un număr de telefon al celor de alături, pentru camera video de pe casă. Dar n-aveam, mie nu mi l-au lăsat. Am mers apoi cu ei în maşină, când au căutat la cei de la apă-canalizare şi de la Enel, să vadă dacă e vreun număr de telefon pe vreun contract. N-au găsit, era doar adresa soacrei lor.”

Femeia locuieşte într-un sat aflat la 30 de kilometri de Caracal şi spune că s-a trezit cu poliţia la poartă sâmbătă, la ora 11:00. Le-au urcat pe ea şi pe cealaltă fiică într-o maşină, şi au plecat val-vârtej spre Caracal. 

„Muteşte ne-au dus acolo”, spune femeia. „Doamne, ce era la poartă! Numai camere de filmat, numai ziarişti! N-aveam cheile de la poarta mare la noi, că am plecat în fugă, şi s-a sărit gardul, cu poliţai cu tot. Ei erau în civil, au deschis apoi porţile mari, am intrat toţi repede.”

Au luat camerele foarte silenţios. S-au urcat în pod, le-au demontat şi le-au luat cu receiver cu tot. L-au verificat şi ni l-au dat înapoi după o lună. Gol, fără imagini.

Soacra proprietarului de la nr. 165:

Despre camera de supraveghere montată în faţa casei, femeia spune că „bate în stradă, dar şi lateral, înspre intrarea în curtea lui Dincă. Dar nu mult.” 

Cum ar fi fost dacă în ziua de 14 aprilie, când a fost sesizată dispariţia Luizei, oamenii legii şi-ar fi făcut datoria şi ar fi verificat imediat nu doar camerele video din intersecţie, ci şi pe cele de pe traseul spre satul Luizei, identificând astfel maşina lui Dincă? 

Ce s-ar fi întâmplat dacă, măcar după 19 aprilie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova ar fi făcut aceste verificări? Sau dacă DIICOT-ul, la începutul lunii iunie, ar fi mers logic, pe traseul de pe str. Craiovei, şi-ar fi identificat maşina lui Dincă?

Sunt întrebări pentru care nu există vreun răspuns în rechizitoriul DIICOT.

Citeşte şi:

Cum le-a desenat Gheorghe Dincă pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Profilul e specific sadomasochiștilor sexual

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep
Playtech.ro
BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep
Imagini tulburătoare din Secţia ATI Covid din Suceava: Cum arată ultima luptă disperată pentru viaţă
Observatornews.ro
Imagini tulburătoare din Secţia ATI Covid din Suceava: Cum arată ultima luptă disperată pentru viaţă
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
HOROSCOP
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Știrileprotv.ro
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră
PUBLICITATE
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră