Mergi direct la conținut »
Ce spune mama Primei Doamne a Cataloniei despre cuplul prezidențial
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV: Mama Marcelei Topor, soția liderului Cataloniei, despre cuplul prezidențial: ”Sunt oameni simpli, nu ca la noi, bogăție” – FOTO

De Theodor Istrate, . Ultimul update Luni, 30 octombrie 2017, 15:23

Ce spune mama Primei Doamne a Cataloniei despre cuplul prezidențial. Lenuța Topor, mama Marcelei Topor, spune despre fiica sa și despre liderul regiunii care și-ar putea declara independența de Spania că sunt oameni simpli și foarte decenți care au plecat de jos și sunt acum doar în urma muncii lor. Femeia a mărturisit în exclusivitate reporterului Libertatea că opt ani a fost bonă pentru nepoții săi în Catalonia, unde a învățat atât spaniola, cât și limba oficială a regiunii guvernate de către ginerele său.

Ad placeholder

De o modestie ieșită din comun, mama Primei Doamne a Cataloniei a acceptat să ne povestească în câteva cuvinte despre cuplul prezidențial, în casa căruia a stat nu mai puțin de opt ani.

Lenuța Topor susține că fiica sa Marcela și ginerele Carles Puigdemont sunt oameni modești, care nu se compară nici pe departe cu cei aflați în fruntea României sau care s-au perindat pe la conducerea țării noastre.

”Sunt oameni simpli și foarte decenți, nu ca la noi, bogăție. S-au cunoscut de pe vremea când fiica mea era în facultate, iar în urmă cu 15 ani s-a mutat în Catalonia, unde s-a măritat. A fost profesoară de engleză acolo și a învățat această limbă pe copii de 3 – 6 ani. Acolo a învățat să conducă mașina, a fost cea mai bună la absolvirea examenului pentru permis auto. După ce soțul său a devenit primar al orașului Girona, a preluat de la el conducerea ziarului la care era director”, a mărturisit Lenuța Topor pentru reporterul Libertatea.

Femeia, care în prezent lucrează împreună cu soțul său la refacerea casei în care locuiesc în cartierul 13 Decembrie din municipiul Vaslui, ne-a povestit că a învățat și ea atât limba catalană cât și cea spaniolă.

”Am locuit la fiica mea opt ani, împreună cu soțul meu. Am avut grijă de cele două fete ale fiicei mele, de opt și zece ani. Evident, cât am stat acolo am învățat catalana și spaniola”, spune mama Marcelei Topor, adăugând, cu mândrie, că fiica sa stie foarte bine șase limbi.

În ceea ce privește referendumul din Catalonia, Lenuța Topor și-ar dori independența acestei regiuni.

”Ei (n.red. – catalanii) sunt autonomi din 1932. De aceea, Catalonia trebuie să fie a ei, independentă, iar România a noastră. Și asta pentru că îi mulge Spania de-i rupe. Însă, mă ten pentru ceea ce este acolo și pentru fiica mea”, spune femeia.

Românca din Vaslui Marcela Topor, Prima Doamnă a Cataloniei, ar putea deveni cea mai importantă femeie din noua țară dacă provincia din nordul-estul Spaniei își va declara independența.

Citește și: EXCLUSIV/ Legătură indestructibilă dincolo de moarte. Andreea Berecleanu: “Îl visez pe tata foarte des, în fiecare noapte aproape!”

Ad placeholder
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close