De Cătălin Doscaș,

Între ianuarie şi aprilie 2019, Compania Naţională TAROM a înregistrat pierderi financiare record, de aproape 63 de milioane de lei. Asta înseamnă peste 107.000 de euro pe zi sau 4.600 de euro pe oră.

Informaţia apare disimulată într-un document transmis celor opt sindicate active din cadrul TAROM, prin care angajaţii sunt notificaţi privind intenţia de concediere colectivă pentru a rentabiliza compania.

TAROM operează 25 de aeronave, cu o organigramă aprobată de 2.072 de posturi.

În prezent, sunt ocupate doar 1.867, iar Consiliul de Administraţie, controlat de Ministerul Transporturilor, a decis ca schema de personal să fie redusă cu 320 de posturi.

Asta înseamnă că vor fi disponibilizate 115 persoane, adică sub 6% din organigrama după care funcţionează TAROM în prezent.

Directori mulţi, productivitate scăzută

Notificarea transmisă sindicatelor mai include şi o reorganizare a mai multor departamente, printre care şi Direcţia Economică.

“În ceea ce priveşte numărul poziţiilor de management şi coordonare, acestea se vor reduce de la 60 de posturi la 28 de posturi”, se arată în documentul obţinut de Libertatea.

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri
Recomandări

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri

În același document este adusă în discuţie şi productivitatea muncii în structurile operatorului de stat, care este “de la 1,7 până la 3,5 ori mai mică” faţă de ceilalţi competitori.

La sfârşitul lunii august, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat într-o conferinţă de presă că 300 de posturi din cadrul TAROM vor fi restructurate de către Consiliul de Administraţie.

Anul trecut, la o cifră de afaceri de peste 252 de milioane de euro, TAROM a înregistrat profit zero şi o pierdere de aproape 39 de milioane de euro.

Citeşte şi:

TAROM oferă bilete la prețuri mici cu ocazia aniversării a 65 de ani de activitate. Unde puteți zbura cu 65 de euro

DOCUMENT | Pagube de peste 100.000 de euro la aeronava TAROM căreia i-au explodat cauciucurile. Raportul preliminar al investigatorilor stabileşte că a avut loc „un incident grav de aviaţie civilă”

Percheziţii la TAROM | Șeful Direcției Tehnice și mai mulți sindicaliști, vizați de ancheta DIICOT. Surse: “S-au furat până şi deşeurile aviatice”

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"
GSP.RO

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii
HOROSCOP

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii