Înainte de a demara cursele pentru introducerea de curse comerciale cu pasageri, australienii vor să știe cu exactitate dacă astfel de curse presupun și riscuri, a notat Agerpres.

Qantas a precizat că simulările referitoare la cele mai lungi zboruri directe realizate vreodată vor începe în luna octombrie cu avioane Boeing Dreamliner.

Aceste avioane vor transporta aproximativ 40 de pasageri, membri ai echipajului, angajaţi ai Qantas şi o echipă de cercetători care vor efectua diferite verificări şi evaluări medicale ale pasagerilor.

Cercetătorii vor analiza impactul somnului, consumului de alimente şi băuturi, al iluminatului şi mişcărilor asupra sănătăţii şi bunăstării pasagerilor.

De asemenea, cercetătorii vor analiza şi piloţii, care vor purta tot timpul un dispozitiv care va permite măsurarea encefalogramei pentru a determina cele mai bune modele de lucru şi odihnă.

Cel mai lung zbor actual durează 18 ore

„Zborurile pe distanţe foarte lungi ridică multe întrebări cu privire la confortul şi bunăstarea pasagerilor.

Aceste teste ne vor oferi date valoare care ne vor ajuta să răspundem la aceste întrebări”, a declarat directorul general de la Qantas, Alan Joyce care a calificat aceste zboruri pe distanţe foarte lungi drept „ultima frontieră” în aviaţie.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Qantas şi-a propus să demareze zborurile comerciale pe rutele Sydney-Londra şi Sydney-New York în 2022. Astfel de zboruri non-stop ar dura aproximativ 20 de ore, dar, deocamdată, nu este sigur că vor deveni realitate.

Compania australiană Qantas Airways Ltd. a lansat în 2018 zborurile fără escală pe ruta Perth-Londra, care durează 17 ore.

De asemenea, tot din 2018 rivalul Singapore Airlines Ltd. oferă zboruri fără escală pe ruta Singapore – Newark, New Jersey, SUA, care durează în medie 18 ore şi deocamdată deţin titlul de cel mai îndelungat zbor cu un avion comercial de pasageri.


Citeşte şi:

Mobilizare uriașă pentru farsa unei fete, care a sunat de 13 ori la 112 susținând că e sechestrată. Tânăra din Constanța, căutată de sute de polițiști, a vrut să se răzbune pe iubit

BIAS 2019. Imagini spectaculoase de pe Aeroportul Băneasa, de la cel mai aşteptat show aviatic al anului | FOTO & VIDEO

Două avioane au fost la un pas să se ciocnească pe aeroportul din Chișinău

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile