De Iulian Budușan,

Ea spune că medicamentul poate fi administrat și copiilor cu vârsta mai mare de o lună, dar este obligatoriu ca funcțiile vitale ale pacientului să fie monitorizate constant, iar spitalul să aibă la îndemână echipamente de ventilație artificială și resuscitare.

Purtătoarea de cuvânt de la Agenția Medicamentulului a menționat că Propofol trebuie administrat de către o altă persoană față de cea care face intervenția chirugicală, de regulă un specialist anestezist.

Ea spune că dozele trebuie ajustate în funcție de vârstă sau greutate corporală, dar cel mai important, trebuie ca cel mic să fie monitorizat tot timpul anesteziei.

Anca Crupariu a ținut să sublinieze că nu există medicament fără reacții adverse și că acestea sunt trecute în foaia de informații a medicamentului.

Ea a mai spus că Propofolul dă tulburări caridace, respiratorii, de aceeea pacienții trebuie monitorizați, pentru a depista o eventuală obstrucție a căilor respiratorii.

”În absența mijloacelor de susținere a căilor respiratorii, se poate ajunge la complicații respiratorii letale”, a atenționat Anca Crupariu.

Poliția a schimbat încadrarea juridică și îl cercetează pentru ucidere din culpă pe Adrian Dinescu, anestezistul care a sedat copilul la clinica stomatologică Teddy Care.

Deși clinica Teddy Care susține că are aviz și pentru anestezii, președintele Colegiului Medicilor Argeș, Valentin George Bănică, spune că societatea nu a depus nicio cerere în acest sens. Și Ministerul Sănătății a infirmat existența unui aviz.

Citeşte şi:

Copilul de patru ani, care a murit după un tratament stomatologic, sedat cu propofol. Anestezistul de la clinica Teddy Care, cercetat pentru ucidere din culpă

Prima reacție a clinicii stomatologice din Pitești unde un copil a murit după ce a fost anesteziat. Mărturii ale pacienților

Colegiul Medicilor Argeș, despre Teddy Care, clinica unde a fost anesteziat copilul care a decedat: „Nu avea aviz pentru anestezii”

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine