Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO & FOTO: Doi pompieri și o turistă spaniolă au murit într-o explozie din centrul Parisului! "Am crezut că e un cutremur"

VIDEO & FOTO: Doi pompieri și o turistă spaniolă au murit într-o explozie din centrul Parisului! „Am crezut că e un cutremur”

Explozia puternică s-a produs într-o brutărie din centrul capitalei Franței, fiind provocată de o scurgere de gaze. Deflagrația a avut loc în apropiere de clădirea Operei, o atracție turistică, iar suflul a fost atât de puternic încât a fost resimțit pe mai multe străzi. Totul s-a petrecut în timp ce autoritățile din Paris erau în alertă maximă, în așteptarea unui nou protest al "vestelor galbene".

UPDATE 15.20: Autoritățile franceze au revizuit în scădere bilanțul exploziei. Doi pompieri și o turistă spaniolă au murit și alte zece persoane au fost grav rănite. Anterior, ministrul francez de Interne a spus că patru persoane și-au pierdut viața. Totodată, alți 37 de oameni au răniți ușor în urma deflagrație.

Pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii cu imobilul înainte și după deflagrație pentru a scoate în evidență pagubele provocate.

UPDATE 14.10: Patru persoane, dintre care doi pompieri, au murit în urma exploziei din centrul capitalei franceze. Aproximativ 200 de pompieri au intervenit în zonă. Unii dintre ei se aflau deja în apropiere, după ce au fost plângeri legate de o scurgere de gaze.

Pompierii au fost lăudați pentru intervenția lor de către ministrul francez de Interne, care a precizat că aceștia au reușit să salveze șapte oameni.

„Aș dori să laud curajul de care au dat dovadă pompierii, care au salvat viața colegului lor, îngropat sub dărâmături timp de două ore și jumătate. S-au expus unor riscuri uriașe și așa au putut să salveze șapte vieți”, a declarat Christophe Castaner.

UPDATE 13.50: Nou bilanț anunțat de autoritățile franceze în urma exploziei: Peste 30 de persoane au fost rănite, dintre care 12 se află în stare gravă.

”Douăsprezece persoane sunt în stare gravă, dintre care trei pompieri. 24 de persoane sunt într-o stare mai bună”, a declarat presei comandantul Eric Moulin, de la serviciul de pompieri din Paris.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Potrivit declaraţiilor sale, unul dintre pompieri a fost îngropat în dărâmături mai multe minute, unda de şoc s-a propagat către patru străzi adiacente pe o rază de 100 de metri. ”Cercetăm toate locurile pentru a vedea dacă există şi alte victime”, a adăugat el.

UPDATE 11.20: Bilanțul a crescut la 20 de răniți, dintre care doi se află în stare gravă.

„200 de pompieri au fost mobilizați, precum și 100 de polițiști”, a declarat ministrul francez de Interne, Chirstophe Castaner, care a mers la fața locului. De altfel, mai mulți pompieri se aflau în zonă verificând o scurgere de gaze, atunci când a avut loc explozia, care ar fi avut aceeași cauză.

„Situația este momentan sub control”, a mai precizat ministrul francez.

Pe străzile din apropiere, numeroși turiști au fost evacuați din hotelurile aflate în apropiere, în arondismentul 9 din Paris, notează presa franceză. Alți oameni au ieșit îmbrăcați sumar sau în pijamale, deoarece explozia a avut loc la primele ore ale dimineții.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!


Cel puțin 15 persoane au fost rănite și transportate la spital, potrivit BFMTV.

„Dormeam cu toții și am auzit un zgomot. Am crezut că e cutremur. Am coborât și am văzut o clădire în flăcări”, a spus un tânăr pentru presa franceză.

Totodată, deflagrația a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor din apropiere au fost spulberate.

„Dormeam când am auzit o bubuitură puternică! Ferestrele clădirii s-au spart, așa că am coborât imediat. Am văzut că este brutăria în flăcări”, a povestit un alt martor.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul provocat de explozie, în timp ce autoritățile au stabilit un perimetru de securitate, iar oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie.

Foto: Twitter.com


Citește și:

VIDEO | Bolnavul de sub oraș. RADET se îndatorează cu doi euro pe secundă! Are o gaură în vistierie de 1 miliard de euro

Close
Închide
  Close