MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Facebook: Datele a 4 milioane de oameni au fost folosite ilegal de către aplicația myPersonality. Gigantul a suspendat 400 de aplicații

Distribuie

Datele a 4 milioane de oameni au fost folosite ilegal de către aplicația myPersonality, a anunțat Facebook. Anunțul gigantului american vine în contextul în care Facebook se află în mijlocul unui scandal mondial legat de colectarea ilegală a datelor a 87 de milioane de oameni de către Cambridge Analytica.

Din aceștia peste 100.000 erau români.

Facebook a anunțat că a blocat aplicația myPersonality. Aceasta a fost activă în special înainte de 2012. Suspendarea a venit ca urmare a refuzului unui audit, dar și din cauză că aceasta a partajat datele cu o serie de terțe părți.

Mai bine de 400 de aplicații suspendate

Facebook a mai anunțat că a suspendat până acum peste 400 de aplicații, potrivit MarketWatch.

Acțiunile Facebook au scăzut cu o cincime după ce a anunțat în cadrul conferinței privind rezultatele financiare că eforturile de a curăța platforma sa și de a păzi datele utilizatorilor vor afecta în viitor finanțele companiei.

Facebook are acum o capitalizare de 505 miliarde de dolari. Compania a raportat un profit net de 5,1 miliarde de dolari la venituri totale de 13,23 miliarde.

Probleme peste probleme

Pe lângă colectarea de date, Facebook trebuie să lupte și împotriva știrilor false și a propagandei ruse. Zilele trecute, compania tocmai a anunțat că a închis sute de conturi și pagini iraniene care făceau propagandă statului. Anterior, compania a suspendat contul lui Alex Jones, un conspiraționist conservator, foarte popular în SUA.

În fine, pe lângă problemele legate de rețeaua socială, Facebook are probleme și cu WhatsApp. Din cauza mesajelor propagate pe aplicația de mesagerie mai multe linșaje au avut loc în India.

Citește mai multe despre date personale pe Libertatea.

Comentarii