MENIU CAUTĂ
21 Iul. 2018 13:11

Facebook investighează o nouă firmă care ar fi colectat și folosit în scop politic datele utilizatorilor rețelei de socializare

Distribuie

Facebook investighează o nouă firmă care ar fi colectat și folosit în scop politic datele utilizatorilor rețelei de socializare la fel cum s-a întâmplat și cu Cambridge Analytica. Compania fondată de Mark Zuckerberg a suspendat activitatea companiei de analiză Crimson Hexagon, cu sediul în Boston, pe perioada investigației privind colectarea și distribuirea datelor de utilizator, scrie BBC News.

Compania se descrie ca oferind „informații despre consumatori” și are contracte cu agenții guvernamentale din întreaga lume. Facebook a transmis că analizează dacă unele dintre aceste tranzacții încalcă politicile sale de confidențialitate.

Rețeaua de socializare a spus, totuși, că nu a găsit până acum nicio dovadă că datele au fost obținute necorespunzător.

Potrivit Wall Street Journal, Crimson Hexagon are „contracte de analizare a datelor utilizatorilor Facebook pentru mai mulți clienți, inclusiv un ONG care are legături cu Kremlinul și mai multe agenții guvernamentale americane”.

Crimson Hexagon susține, potrivit propriului site, că analizează date provenind de la peste un trilion de postări de social media din Facebook, Instagram, Twitter și alte rețele de socializare. Ei susțin că au posibilitatea de a analiza peste 160 de milioane de fotografii postate online în fiecare zi.

Pe lângă activitatea guvernamentală, Crimson Hexagon a încheiat tranzacții cu companii comerciale, printre care Adidas, Samsung și BBC.

Crimson Hexagon nu a comentat oficial ancheta Facebook, dar într-o postare pe blog, unul dintre șefii companiei, Chris Bingham, și-a apărat munca fără a menționa în mod special ancheta. „Crimson Hexagon colectează doar date sociale disponibile pentru public, pe care le poate accesa oricine”, a scris el, încercând să facă diferența între munca firmei sale și Cambridge Analytica, companie care ar fi folosit o aplicație pentru a obține datele private din rețea.


Citește și: Paşapoartele electronice noi sunt de acum valabile 10 ani. Românii care s-au dus la Serviciul Pașapoarte nu știau de schimbare


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii