Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Primul caz dovedit: oricine poate fi interceptat! Familia care a fost introdusă în Mafie pentru a i se asculta telefoanele
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV | Primul caz dovedit: oricine poate fi interceptat! Familia care a fost introdusă în Mafie pentru a i se asculta telefoanele

Un tecucean și mama sa au fost supravegheați de anchetatorii DIICOT după ce ei au sesizat neregulile unui procuror. În loc să fie monitorizat magistratul, a fost cercetat denunțătorul și mama acestuia.

De Marian Păvălașc,

Pentru a oferi legalitate ascultării telefoanelor, plângerea lui Ionel Giani Roșeț (42 de ani) a fost anexată unui caz de crimă organizată, iar numărul mamei a fost trecut ca fiind al unui presupus membru al unei grupări mafiote. Acum, bărbatul face plângeri peste plângeri pentru a demonstra neregulile interlopilor, dar și ale oamenilor aflați în slujba legii din muncipiul Tecuci, județul Galați.

De la o sesizare a sa, el poate deveni primul caz care dovedește că procurorii pot folosi la limită legea ca să asculte telefoanele oricui. Metodele folosite de magistrații gălățeni în acest caz: introducerea cuiva într-o grupare de crimă organizată și trecerea numerelor de telefon ale familiei ca fiind ale unor membri ai Mafiei.

Povestea interceptărilor

Numarul Lenutei Roset, ascultat de DIICOT, era trecut ca fiind al altcuiva

Numarul Lenutei Roset, ascultat de DIICOT era trecut ca fiind al altcuiva

În urmă cu trei ani, în anul 2013, Roșeț a depus o sesizare la DIICOT Galați, Parchetul care vizează grupările mafiote sau de criminalitate organizată. Plângerea sa îl viza pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, Neculai Jalbă. Procurorii gălățeni au ales să conexeze această plângere la una mai veche, din 2012, a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), prin care DIICOT-ul era sesizat privind formarea unei grupări cu scopuri ilegale în municipiul Tecuci.

În luna februarie 2013, procurorul Sorin Daniel Cărare, șeful DIICOT Galați, cere și obține, pentru trei zile, supravegherea telefoanelor lui Ionel Roșeț și a altor două persoane: Costel Pohrib și Ionel Marin Borza. Numai că la numărul lui Borza este trecut numele mamei acestuia, susține Ionel Roșeț.

Tecuceanul a aflat că a fost supravegheat și cercetat din februarie 2013 la începutul acestui an.

“Îmi veneau acasă hârtii că a fost închis dosarul în care eu făcusem reclamație. Am fost la DIICOT să-mi dea hârtiile și motivarea de clasare. Cu greu, le-am primit. Așa am văzut că eu am fost cel care a fost anchetat și că mi-au ascultat telefoanele mie și mamei”, ne mai spune acesta.

De la biroul de presă al DIICOT ni s-a transmis că nu ni se pot preciza în acest moment motivele pentru care biroul din Galați l-a interceptat pe Roșeț, un șimplu șofer de tir care se chinuie să-și întrețină familia, într-un dosar de criminalitate organizată.

dispunere ascultare

Close
Închide
  Close