Mergi direct la conținut »
FOTOREPORTAJ | Fața murdară a Centrului Vechi din București, capitală vizitată anual de 1,2 milioane de turiști străini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTOREPORTAJ | Fața murdară a Centrului Vechi din București, capitală vizitată anual de 1,2 milioane de turiști străini

FOTOREPORTAJ | Fața murdară a Centrului Vechi din București, capitală vizitată anual de 1,2 milioane de turiști străini

Zona istorică a Bucureștiului, vizitată, în 2018, conform Institutului Național de Statistică, de majoritatea celor 1,2 milioane de turiști străini și a celor 870.000 de turiști români, este cel mai bun exemplu de slabă administrare a unei zone cu un mare potențial comercial și turistic. O plimbare prin Centrul Vechi scoate la iveală imagini dezolante.

De Vlad Chirea (foto și text),

Clădiri cu baruri, cafenele și restaurante elegante la parter, dar cu etajele superioare degradate sau părăsite.

Clădiri istorice sau cu vad comercial lăsate în paragină de proprietari sau de către instituții ale statului, măzgălite de graffiti.

Restaurant amenajat la parterul unei clădiri în stare avansată de degradare din Centrul Vechi

Străzi cu pavajul denivelat și murdar sau cu pietrele cubice lipsă și deplasate, în care poți să te accidentezi dacă nu ești atent.

Buruienile, resturile alimentare, sticlele, ambalajele de plastic, chiștoacele de țigară și coșurile de gunoi care dau pe afară completează un tablou sinistru.

Dacă mai adaugăm haosul urbanistic, lipsa de viziune a administrației locale pentru această zonă și absența forțelor de ordine de pe străzi sau slaba lor implicare, pare că Centrul Vechi al Bucureștiului este un loc abandonat de autorități.


Close
Închide
  Close