MENIU CAUTĂ
22 Ian. 2018 14:34

Femeie moartă, acoperită cu scutece pe cap la morga Spitalului din Huedin

Distribuie

Incident șocant într-o unitate medicală din județul Cluj. Fiicele unei bătrâne au trăit clipe de groază, după ce și-au descoperit mama, care tocmai murise, acoperită cu scutece pe cap la morga Spitalului din Huedin. Rudele decedate susțin că un șir lung de nereguli a avut loc de la internarea pensionarei în spital până la ridicarea cadavrului acesteia la morgă. Potrivit fiicelor femeii decedate, un angajat de la morgă era beat în momentul în care au ridicat cadavrul.

În stare de șoc, două femei susțin că mama lor a fost ținută de mâncată și nespălaăt, în timp ce avea dureri cumplite pe patul spitalului, notează ziarulclujean.ro.

„A vomitat. Alunecase spre mijlocul patului. A vomitat toate legumele din ciorbă care erau prin păr, prin cap, prin urechi. Avea sânge, făcuse o hemoragie la nas. Avea cheaguri de sânge în nas și nu mai putea respira”, a declarat, pentru sursa citată, Manuela Bondar Ferreira, una dintre fiicele femeii decedate.

Din spusele martorilor, bătrâna ar fi cerut ajutor, însă strigătele ei nu au fost auzite. Asistentele au venit abia spre dimineață ca să-i pună o perfuzie, însă era mult prea târziu.

„Toată noaptea au fost țipete. A chemat ajutor. (…) Dimineața a venit asistenta cu perfuzia, la ora 7:30 dimineță. Nici nu era la curent că maică-mea era deja decedată, la care bolnavele din salon au început să se plângă că n-au putut dormit toată noaptea din cauza țipetelor din salon”, a precizat femeia.

Coșmarul a continuat pentru cele două surori îndurerate, după ce trupul mamei lor a fost transportat la morga Spitalului Huedin.

„Capul era înfășurat într-un pampers și strâns bine ca o mumie. Dar surpriza vine când vezi un pampers… Nu te aștepți la așa ceva…De ce trebuie să fac atâta gură pentru un simplu pampers? Pentru că ei au evitat să curgă sânge din nas, din gură, din urechi ca să nu se murdărească sicriul”, a spus Manuela Bondar Ferreira.

Femeia a avut un șoc, după ce le-a cerut angajaților de la morgă să înlăture scutecul.

„I-am rugat să îmi descopere capul mamei mele. Pampersul era curat, iar ceea ce am găsit era de nerecunoscut: nasul rupt, lipit de obraz, nara zdrobită și gura căscată. Se vedea că a avut un șoc”, a mărturisit femeia.

„Am înțeles că lucrurile ăstea s-au întâmplat pentru simplul motiv că brancardierul a fost beat”, a menționat Olimpia Bondar, una dintre fiicele femeii decedate.

Îndoliate, cele două femei susțin că mama lor a fost „tratată mai rău ca un câine” și vor să depună mai multe plângeri pentru a reclama tratamentul inuman de care a avut parte bătrâna.

sursă foto:  ziarulclujean.ro


Citește și REPORTAJ / ”Montana” atacă Cercul Polar! Locomotivele de la Craiova vor călători în Suedia, la -40 de grade Celsius (FOTO)


 

Citește mai multe despre cluj, Huedin și morga pe Libertatea.

Comentarii