Mergi direct la conținut »
Femeie resuscitată în avion, cu un dispozitiv improvizat, după un stop cardio-respirator Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Femeie resuscitată în avion, cu un dispozitiv improvizat, după un stop cardio-respirator

Femeie resuscitată în avion, cu un dispozitiv improvizat. Doi pasageri au salvat viața unei femei prin construirea unui mecanism improvizat pentru respirat și prin pomparea oxigenului în plămâni, 45 de minute, în timp ce aeronava a făcut o aterizare de urgență pe Aeroportul Fort Lauderdale din Florida.

Anesteziștii John Flanagan si Matthew Stevenson se aflau în avionul JetBlue Flight 1721, care efectua o cursă dinspre SUA, de la Orlando, către Jamaica, în data de 6 ianuarie.

După 20 de minute de la decolare, o femeie în vârstă a suferit un stop cardiorespirator sever și s-a prăbușit pe culoar.

„Femeia a suferit un șoc pulomar și când am ajuns la altitudine mare, ea nu a putut respire. Am solicitat echipajului un echipament adecvat acestui tip de incident medical, dar nu aveau prea multe în avion. Erau doar măștile din tavan, dar nu erau genurile de măști pe care le puteai folosi pentru a o ajuta”, a declarat Flanagan pentru Mirror.co.uk.

Ei bine, cei doi nu au stat prea mult pe gânduri și au găsit soluția de supraviețuire pentru pacienta din avion.

Astfel, în timp ce Flanagan a încercat să o ajute pe femeia inconștientă să respire singură, Stevenson a improvizat un dispozitiv  salvator.

Echipajul de zbor a găsit o pungă de auto-umflare, iar medicii, originari din Jacksonville, Florida, au reușit să taie tubul care conține măștile de oxigen la tavanul avionului și să-l atașeze la unul dintre rezervoarele de oxigen de la bord.

Fotografiile făcute de soția lui Flanagan, Xenia – cea care a descris evenimentul ca fiind „uimitor și teribil” – arată cum ceilalți pasageri se agață de medici, în timp ce aeronava coboară într-o încercare de oprire și pacientul alunecând pe culoar.

„Pe măsură ce ajungem la altitudinea mai joasă, ea a început să arate mult mai bine. Cred că dacă nu am fi coborât, ar fi murit”, a mai spus Flanagan.

Manevrele de resuscitare au reușit, iar femeia se simțea mai bine la aterizare, fiind transportată de urgență la spital.

FOTO – Mirror.co.uk (Imagini amator)


CITEȘTE ȘI…  VIDEO/Scandal la MȚR, provocat de un grup de „creștini”. Tudor Giurgiu: „E ireal, rușine!”

VIDEO/In memoriam. Mozaic uriaș cu chipul lui Ștefan Iordache și amintirile emoționante ale surorii lui mai mici:”Am fost copleșită!”


 

Close
Închide
  Close