MENIU CAUTĂ
02 Sep. 2012 13:11 , de Gabriel Penes, Simona Ionescu

Fetiţa cu zâmbetul acoperit de leucemie. Singură pe lume, Florentina are nevoie de un transplant în străinătate

Distribuie

Se spune că Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât poţi duce, dar în cazul micuţei Florentina Artenie, de 9 ani, se pare că Cel de Sus a cam uitat măsura. N-a ales ea să se nască într-o familie săracă din Iacobeni, judeţul Suceava, unde scandalul şi violenţele generate de capul familiei s-au combinat, în timp, cu patima pentru băutură în care s-a refugiat din calea asprimii vieţii mama fetiţei. În anul 2008, nemaiştiind probabil ce face, femeia şi-a omorât, din neglijenţă, un copil de doar câteva luni, frăţiorul mai mic al Florentinei. Fetiţa a privit speriată şi neputincioasă cum mama îi e încătuşată şi arestată. În acel moment, şansa ei s-a numit preotul Mihai Negrea, de la Mănăstirea Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din Podu Coşnei, Suceava, supranumit “părintele copiilor neajutoraţi”.
A fost premiantă la şcoală
Acesta, cu mari strădanii, a înfiinţat un centru social unde încearcă să adune şi să salveze din colţii unei realităţi prea aspre pentru ei copii defavorizaţi ori aflaţi în mare nevoie, precum era şi Florentina în acel moment. Astfel, fetiţa a ajuns în aşezământul preotului Negrea, unde a găsit o găzduire civilizată, o vorbă bună şi sufletele calde ale trăitorilor în mănăstire, dar şi ale celorlalţi micuţi aflaţi în situaţii asemănătoare cu a ei. Iar ea a dat în loc toată străduinţa ei de copil cuminte, învăţând bine şi fiind prima la şcoală. Iar lucrurile păreau că s-au îmblânzit în destinul Florentinei. Dar balanţa s-a dezechilibrat din nou când, chiar înainte de terminarea clasei a doua ca premiantă cu coroniţă, răul a pus stăpânire pe trupul ei. Din interior. Iar diagnosticul a căzut ca o furtună neagră într-o zi senină: leucemie acută limfoblastică. Internată la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, Florentina priveşte cu zâmbet trist la agitaţia oamenilor mari, cărora le pasă de soarta ei. Preotul Negrea se chinuie să găsească sprijin pentru ca fetiţa să poată avea şansa Craiova 30° foto: Radu C. Munteanuunui transplant de măduvă la o clinică din Perugia, Italia. Dar asta costă mulţi bani. Peste puterile unui om simplu şi ale unei fetiţe singure pe lume. Însă poate Dumnezeu va dori să se întâmple o minune, iar Florentina să găsească ajutorul fără de care viaţa ei va fi retezată. Mult prea devreme şi mult prea nedrept.

Cum poţi ajuta:

– Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
– Dacă vrei să ajuţi cu bani o poţi face în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta copiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@li bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii