Mergi direct la conținut »
UPDATE | Fetița de 11 ani din județul Dâmbovița a fost găsită moartă pe un câmp. A fost ucisă după o jumătate de oră de la răpire
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE | Fetița de 11 ani din județul Dâmbovița a fost găsită moartă pe un câmp. A fost ucisă după o jumătate de oră de la răpire

Mihaela-Adriana Fieraru, o fetiță vârstă de 11 ani ani din județul Dâmbovița, a dispărut vineri după-amiază în drumul de la școală spre casă. Copila a fost găsită moartă, duminică, pe un câmp, după 44 de ore de căutări. Anchetatorii spun că ar fi fost ucisă după o jumătate de oră de la răpire.

De Dragoș Tănase,

UPDATE 19.14. ”Ne pare extrem de rău că ne confruntăm cu situația tragică, transmitem condoleanțe familiei” a declarat șeful poliției din Dâmbovița, într-o conferință de presă.

De la 19.33, de la momentul sesizării, (vineri, n.r.) întreaga Poliție a fost la fața locului, alături de procuror și voluntari.

Locuința familiei a fost verificată de trei ori în aceste zile.

Declarațiile prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă:

 • Inițial cazul a fost tratat ca dispariție, apoi a fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate. S-a mers pe foarte multe variante, nu s-a exclus că fetița s-ar fi putut rătăci pe câmp.
 • S-a mers și pe varianta răpirii acesteia, s-au efectuat activități și pe timpul nopții, a existat sprijin din partea populației și a unei organizații care are câini utilitari.
 • S-au verificat camerele de supraveghere din zona de importanță, fetița a apărut ultima oară la 17.15, la 350 de metri de locuință, ulterior nu a apărut la domiciliu.
 • Pe parcurs am stabilit un cerc de autoturisme suspecte aflate în zonă în momentul respectiv și de aici am plecat spre a stabili o zonă de căutare și a reuși astăzi în a identifica din păcate trupul fetiței care nu era în viață.
 • Acum se defășoară cercetarea la fața locului și va urma autopsia, este foarte importantă prelevarea de mostre biologice și stabilirea unei legături cu cercul de suspecți. Avem un cerc de suspecți, vor fi trași la răspundere penală.
 • Pot confirma că există un cetățean străin aflat în acest cerc de suspecți, mai mult nu pot spune pentru păstrarea confidențialității în anchetă.
 • Sunt urme de violență pe trupul fetiței, se va stabili la autopsie dacă anumite urme de violență ar fi produse de animalele sălbatice din zonă. În mod cert se va stabili modalitatea de producere a decesului. S-a făcut examinarea sumară la locul comiterii faptei.
 • La acest moment urmărirea penală este in rem, nu am dispus urmărirea penală față de o persoană anume. Cauza a fost declinată la Parchetul Tribunalului Dâmbovița pentru omor, lipsire de libertate și nu excludem violul.
 • Nu pot confirma și nici infirma situația cetățeanului olandez. Pot spune că doar e un cetățean străin. Există un suspect principal.
 • S-au vizionat de vineri imagini de pe camerele de supraveghere ale Primăriei, dar și de la persoanele particulare care le-au oferit Poliției. Sunt decalaje orare între ele, se verifică.
 • Excludem la acest moment să fie implicate mai multe persoane. Toate datele duc către un infractor singuratic, excludem pe cineva din familie.
 • Datele indică că la momentul sesizării organelor penale fetița nu era în viață. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, l-am văzut în imagini când a ieșit din Gura Șuții și a intrat în următoarea localitate după o jumătate de oră iar distanța putea fi parcursă în doar câteva minute. Nu se justifica timpul parcurs.
 • Sistemul Alertă Răpire Copil presupunea sesizarea presei, populației pentru găsirea victimei. La acel moment am apreciat că nu ne putea ajuta pentru găsirea ei.
 • Fetița a fost ucisă în maximum jumătate de oră după ce a fost răpită. Răpită la ora 17.16 minute, poliția sesizată la 19.14, cu certitudine nu mai era în viață.
 • Aseară la ora 23 am stabilit traseul pe care a plecat mașina și am făcut cercetările de dimineață. Există o mașină închiriată care este verificată la acest moment. Nu a fost audiată nici o persoană.
Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

UPDATE – ora 18.00: Suspect în cazul fetitei este un cetățean olandez. Mașina inchiriată de el apare pe imaginile camerelor de supraveghere video din Gura Șuții, la momentul dispariției fetiței, conform unor surse ale Libertății.

Fetița a fost găsită decedată pe un câmp de pe raza comunei Podulești, aflată la 6 km de Gura Șuții.

Trupul fetiței prezenta urme de violență.

UPDATE – 22 septembrie, ora 16.25: Fetița a fost găsită moartă, în urmă cu puțin timp, ascunsă într-un lan de porumb, au declarat surse apropiate anchetei pentru Libertatea.

Mihaela-Adriana Fieraru (11 ani)

Polițiștii spun că pe corpul său există urme de violență, iar principalul suspect în acest caz este un cetățean olandez, care ar fi părăsit deja România, potrivit Digi 24.

Imediat după descoperirea cadavrului fetiței, zona a fost împânzită de polițiști

UPDATE – ora 19.10: Fetiţa de 11 ani din localitatea dâmboviţeană Gura Şuţii este căutată de forţe sporite de poliţişti, sunt folosiţi şi câini de urmă, de asemenea drone şi un elicopter, informează Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița (IPJ) Dâmboviţa, citat de Agerpres.

„Sunt angrenaţi aproximativ 200 de poliţişti, sunt folosiţi câinii de urmă şi zona satului este survolată de un elicopter alternativ cu două drone.

IPJ Dâmboviţa

Potrivit sursei citate, până la acest moment nu există suspiciuni cu privire la săvârşirea vreunei infracţiuni, însă nu este exclusă nicio variantă.

Poliţiştii solicită persoanelor care deţin informaţii utile în vederea depistării minorei să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Fata avea de parcurs un traseu de jumătate de oră pe distanța școală-casă, iar când părinții săi au observat că întârzie au sunat imediat la 112.

Pe camerele de supraveghere fetița a fost surprinsă la numai 100 de metri de casă, însă la scurt timp a ieșit din raza de acoperire a sistemului video și, de atunci, nimeni nu mai știe nimic despre ea, informează Antena 3.

În momentul dispariției era îmbrăcată cu o pereche de blugi de culoare albastră, o bluză cu mânecă lungă de culoare gri şi purta o pereche de pantofi sport, în două culori (roșu și negru).

Are 1,50 m. înălţime, aproximativ 45 de kilograme, ochi căprui, păr lung, castaniu.

Persoanele care dețin informații care pot ajuta la găsirea fetiței sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Close
Închide
  Close