MENIU CAUTĂ
11 Mai. 2018 14:38

O fetiță infectată cu HIV din Iași nu poate primi tratament din cauza bunicii

Distribuie

O fetiță de cinci ani din Iași infectată cu HIV trăiește o adevărată dramă. Copila a avut neșansa să se nască din doi părinți purtători ai virusului, dar are o șansă de tratament în Elveția. Nici măcar banii nu sunt o problemă, pentru că mătușa ei este căsătorită cu un multimilionar care vrea să achite tratamentul. Cu toate acestea, copila nu poate părăsi România pentru că bunica se opune, de frică că va fi adoptată în Elveția.

Lea Ioana D. s-a născut din părinti infectați cu virusul ucigaș, Alin D. din Iași și Oana Maria C. din comuna Stolniceni – Prăjescu. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei asociații, iar la scurt timp au devenit părinții unei fetite. După naștere, părinții s-au despărțit, arată bzi.ro. Mama copilei a renunțat în favoarea tatălui la drepturile părintești și a plecat la muncă în Italia. Tatăl ei își urmează tratamentul pentru HIV, ajutat financiar și de sora lui, Simona. Ea este căsătorită cu Andreas Kumin, un cunoscut milionar din Elveția, care patronează mai multe firme. Mătușa fetiței și soțul ei au vrut să o ia în Elveția la tratament, dar s-a opus bunica maternă a copilei cu tot felul de acțiuni în instanță. Aceasta crede ca Lea este dusă în Elveția pentru adopție.

Bunica și mama s-au plâns că n-au bani să o crească

'Acum, fetița se simte bine, se află cu noi în Iași. Tatăl ei este în spital, la tratament. Se simte mai bine. În Elveția sunt alte îngrijiri. Noi luptam în tribunal pentru o singură semnătură? Nu se poate așa ceva. În spitalele de aici e vai de capul tău dacă ajungi. Noi vrem sa-i facem o serie de analize și sa-i dăm tratamentul specific. Ea are cinci ani și trebuie sa se integreze. Ar trebui acum să meargă la grădiniță. Nu știu ce vor mama și bunica ei. De la începutul acestui an sunt de negăsit. Am înțeles și că Poliția le caută. Când Oana a născut, mama ei a venit și a spus ca nu sunt posibilități să o crească. Atunci am luat-o noi. Cred ca este vorba despre o răzbunare”, povestește Simona, mătușa copilei.


Citește și: Liviu Dragnea, interviu pentru AP. Critici la adresa DNA: A mers prea departe'


Comentarii