MENIU CAUTĂ

Fii mereu online!

Distribuie

Eşti disperat după internet şi simţi că nu ai aer când pleci în vacanţă şi pierzi legătura cu lumea virtuală? Ei bine, ai două posibilităţi care îţi redau suflul: fie te mulţumeşti cu netul pe telefonul mobil, fie îţi faci un abonament mobil la internet şi îţi iei cu tine laptopul în concediu. Reporterii Libertăţii au colindat magazinele celor mai tari furnizori de telefonie mobilă din România şi îţi prezintă, azi, cele mai avantajoase variante de conectare prin modemuri mobile care îţi asigură internet şi la malul mării, dar şi în vârful muntelui.

Vodafone

4412-256486-1617vodafone.jpgInternauţii împătimiţi au parte, până la 31 mai, de o ofertă specială. Cele mai ieftine abonamente sunt:
– Internet Nelimitat Standard – 7,99 euro/lună.
Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de upload de 5,7 şi de download de până la 7,2 Mbps până când faci trafic de 1 GB.
– Internet Nelimitat Star – 10,99 euro/lună.Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de upload de 5,7 şi de download de până la 7,2 Mbps până când faci trafic de 2 GB.

Ce trebuie să ştim: Depăşirea traficului iniţial nu se taxează suplimentar, doar că viteza de download (spre exemplu, descărcarea unor fotografii de pe internet) va scădea până la 128 kbps, iar cea de upload (de pildă, încărcarea unor fotografii pe o pagină internet), la 64 kbps, urmând să revină la valorile iniţiale în următoarea lună de facturare. Traficul nelimitat este valabil doar pentru folosirea în ţară, dar poţi avea acces la internet şi în roaming, însă contra cost.

Modemul este oferit gratuit.

Stick-ul are driverele preinstalate, tot ceea ce trebuie să faci este să-l conectezi la calculator şi se va autoinstala. Abonamentul se face pe o durată de doi ani.

Romtelecom

4412-256487-1617romtelecom.jpg– Clicknet Mobile 0,5 GB – 5,9 euro/lună.
Cu acest abonament poţi naviga pe internet cu viteză maximă de download de până la 3,1 Mbps până când faci trafic de 0,5 GB.
– Clicknet Mobile 2 GB – 8,3 euro/lună. Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de download de până la 3,1 Mbps până când faci trafic de 2 GB.
– Clicknet Mobile 6 GB – 14,3 euro/lună. Cu acest abonament poţi naviga pe internet cu viteză maximă de download de până la 3,1 Mbps până când faci trafic de 6 GB.

Ce trebuie să ştim:
La abonamentele de mai sus, Clicknet Mobile oferă o viteză de download de 3,1 Mbps şi o viteză de upload de 1,8 Mbps. Traficul e nelimitat, iar modemul USB costă 1 euro.
Dacă traficul recomandat aferent fiecărui abonament este depăşit, Romtelecom va limita viteza de download şi de upload la 128 kbps. Limitarea de viteză va fi aplicată doar în cazul în care se depăşeşte în mod repetat, cu mai mult de 50%, traficul lunar aferent fiecărui abonament. Tarifele de mai sus sunt valabile pentru utilizatorii serviciilor Romtelecom Clicknet. Abonamentul se încheie pe o perioadă de doi ani. Stick-ul are driverele preinstalate, tot ceea ce trebuie să faci e să-l conectezi la calculator şi se va autoinstala.

Orange

4412-256488-1617orange.jpg– Internet Unlimited Young (pentru persoanele între 18 şi 26 de ani) – 8 euro/lună. Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de download de până la 3,6 Mbps până când faci trafic de 1 GB.

– Internet Unlimited 9 – 8 euro/lună (ofertă până la 31 mai). Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de download de până la 3,6 Mbps până când faci trafic de 500 MB.

– Internet Unlimited 12 – 12 euro/lună. Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de download de până la 7,2 Mbps până când faci trafic de 3 GB.

Ce trebuie să ştim:
După depăşirea traficului iniţial, viteza de download va scădea până la 128 kbps, iar cea de upload până la 64 kbps, urmând să revină la valorile iniţiale în următoarea lună de facturare. Depăşirea traficului iniţial se taxează suplimentar în cazul abonamentelor Internet Unlimited 9 şi 12 cu 1 euro/ lună. Se poate alege păstrarea vitezei ridicate de transfer contra cost. Detalii pe www.orange.ro.
În principiu, abonamentele se pot face pe perioadă de unu sau de doi ani, iar cel mai ieftin modem costă 1 euro. Stick-ul are driverele preinstalate: îl conectezi la calculator şi se va autoinstala.

4412-256493-1617cosmote.jpgCosmote

– Connect Now – 7,99 euro/ lună. Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de download de până la 3,1 Mbps până când faci trafic de 2 GB.
– Connect Eco – 10,71 euro/luna. Cu acest abonament poţi naviga cu viteză maximă de download de până la 3,1 Mbps până când faci trafic de 4 GB.

Ce trebuie să ştim:

Când depăşeşti traficul recomandat, viteza de download scade la maximum 128 kbps şi revine la valorile iniţiale imediat ce începe următoarea perioadă de facturare. În rest, tot traficul adiţional pe care îl realizezi peste cantitatea recomandată nu este taxat. În cazul unui abonament încheiat pe o perioadă de 12 luni, modemul costă 11,90 euro.
Modemul este, în schimb, gratuit, în cazul în care abonamentul se încheie pe o perioadă de 24 de luni. Detalii pe www.cosmote.ro. Stick-ul are driverele preinstalate, tot ceea ce trebuie să faci este să-l conectezi la calculator şi se va autoinstala.

4412-256492-laptop.jpgCe trebuie să aibă laptopul
În principiu, pentru a putea fi folosit cu modemurile prezentate în acest articol, un laptop trebuie să aibă următoarele specificaţii:
– Sistem de operare Microsoft(r) Windows(r) 2000, XP, Vista, Windows 7 sau Mac OS
– Cel puţin 100 MB spaţiu liber pe hard disk
– Slot USB
ATENȚIE: Aceste modemuri pot folosite, în caz de urgenţă, şi la calculatoarele de birou.

Comentarii