MENIU CAUTĂ

Fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu a fost rănită în timpul protestelor din Piața Victoriei. A leșinat în fața Muzeului Antipa

Distribuie

Fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu a fost rănită în timpul protestelor din Piața Victoriei. Adolescenta de 16 ani a inhalat gazele lacrimogene împăștiate de jandarmi chiar și în zonele unde se aflau cetățeni pașnici, femei și copii. Fata se afla în zona Muzeului Antipa și a leșinat. Tatăl ei a văzut-o cărată pe brațe de un echipaj SMURD și a însoțit-o în ambulanță.

Senatorul Vlad Alexandrescu a relatat pe facebook momentele cumplite prin care a trecut, în timpul intervenției în forță a jandarmilor în Piața Victoriei.

”Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față…

LIVE TEXT/ Mitingul diasporei, în Piața Victoriei. Românii din străinătate se adună la București / FOTO

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa.”


 VIDEO/ Marius și Dorel au făcut 15 ore pe drum, din Padova, pentru mitingul din Piața Victoriei: „Am plecat să facem ceva pentru țara asta și tot noi ne-am întors să rezolvăm”


 

Citește mai multe despre piata victoriei și Protest pe Libertatea.

Comentarii