De Răzvan Mihalașcu,

Cercetarea citată de Businessinsider.com relevă că cea mai gravă situație este însă în Bulgaria care conduce topul țărilor ce se confruntă cu un declin dramatic al populației. Deși are în prezent 6,9 milioane de locuitori, statul bulgar ar putea înregistra un declin demografic de 22,5 la sută, ajungând să aibă o populație de 5,4 milioane de persoane în 2050.

La capătul celălalt al clasamentului, pe locul 20, se află Italia, unde natalitatea s-a prăbușit în ultimii ani, iar fenomenul îmbătrânirii populației a luat amploare. Potrivit studiului citat de Financial Times, populația Italiei ar putea scădea de la 60,5 milioane de locuitori în 2020 la 54,4 milioane de persoane în 2050. Astfel, este estimat un declin demografic de 10,1 la sută a populației.

Populația României ar putea scădea cu aproape trei milioane de persoane

România se află pe locul 11 în topul 20 al țărilor cu populație în scădere. 19,2 milioane oameni trăiesc în prezent în țara noastră, însă, potrivit studiului, este estimat un declin demografic de 15,5 la sută, România ajungând să aibă o populație de 16,3 milioane de locuitori în 2050.

În Republica Moldova situația este și mai alarmantă. Se estimează că populația va scădea de la patru milioane de locuitori, cât este în prezent, la 3,4 milioane de locuitori până în 2050, un declin democrafic de 16,7 la sută.

Citeşte şi:

Cum a explicat managerul Spitalului din Timișoara situația halucinantă în care un medic a dat examenul de specialitate, deși nu a terminat rezidențiatul

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma: „S-a pervertit actul medical! E timpul ca pacienții să nu fie ai medicilor, ci ai spitalelor”

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei: „România merge în direcţia corectă – mortalitatea e peste natalitate”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre