• De la cântăreții din parcuri la afaceri pentru Consiliul Superior al Magistraturii!

  • Firma care a tocat 700.000 de euro pentru Zilele Sectorului 5 a lucrat pe fonduri elvețiene de 500.000 de euro pentru Consiliul Superior al Magistraturii.

  • Libertatea vă prezintă azi fabuloasa poveste a Mihaelei Neagu, cea care lucra la pompa de benzină la Lehliu și a ajuns să aibă contracte de 70 de milioane de euro cu primării, spitale, școli, Aeroportul Otopeni, metroul și CSM. Toate în familie!

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Daniel Florea, primarul sectorului 5, și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, sunt în tabere diferite în PSD, dar folosesc aceiași oameni și firmele lor de casă.

Una dintre ele este Libro Events, compania Mihaelei Neagu.

Libro a câștigat contractul de 700.000 de euro pentru Zilele Sectorului 5, unde banii au curs către artiști și unde o sumedenie de lucrări nu au fost prestate.

Familia Mihaela Neagu și Alexandru Cristescu a primit contracte publice în tot Bucureștiul, de la școli, licee, spitale, cimitire, metrou, Aeroportul Otopeni, Stadionul Național și Consiliul Superior al Magistraturii!

Povestea Mihaelei Neagu este fabuloasă.

Cercetată pentru că și-a falsificat brevetul de turism

„Mihaela Neagu a lucrat la pompă la stația Peco din Lehliu”, susțin oameni care o cunosc bine.
Venită în București, ea a urcat, o vreme, pe filiera PDL. Apoi s-a transferat către rețelele de influență ale PSD.

În 2010 a fost, pentru câteva luni, directoarea Hotelului Sport de la CSNB Lia Manoliu, dar Autoritatea Națională pentru Turism i-a interzis pentru o perioadă de 5 ani să mai lucreze în turism, pentru că și-a falsificat brevetul ANT și cartea de muncă!

Imediat, Neagu a fost numită de către Sorina Plăcintă, ministrul tineretului și sportului, directoare la Clubul Olimpia București.

Aici au început afacerile.

Auditorii MTS: „Afacere care a adus statului prejudiciu de milioane de euro”

La Olimpia, Neagu a descentralizat serviciile clubului, acestea fiind preluate de firma AMMA General Store, într-un an veniturile clubului scăzând de 4 ori!

Tot Neagu a semnat și cumpărarea terenului de 11.000 mp de la Olimpia, baza Vitan, cu 6 milioane de euro.

Concluzia auditorilor MTS după 2 ani de anchetă a fost: „La Clubul Sportiv Olimpia București s-a derulat o afacere spectaculoasă și secretă, care i-a adus statului un prejudiciu de milioane de euro”.

Rețeaua de firme ale familiei Neagu

În 2013, AMMA General Store își schimbă numele în Libro Events, unde apare acționar o anume Georgiana Ivan din Lehliu.

În 2014 apare acționar și Alexandru Micu, șoferul Mihaelei Neagu. În 2015 intră și Alexandru Cristescu, fiul de 24 de ani, iar în 2016 iese Cristescu și intră Neagu!

Acum Neagu are 99,05% din firmă.

 Fiul Alexandru Vlad Mihai Cristescu, 24 de ani, deține:

  • Cristescu Alexandru Vlad Mihai Întreprindere Individuală (100% acțiuni)
  • Yam Yam Catering (50%)
  • Best Achiziții SRL (100%, mama sa este administrator)
  • Agroflor SRL (60%)

Mama Mihaela Neagu, 43 de ani, deține:

  • Libro Events/fost AMMA General Store (99,05%)
  • Best Achiziții SRL (administrator)
  • Akyle Security (fost acționar)

În București, firmele lor fac curățenie în Aeroportul Otopeni, păzesc Stadionul Național, întrețin spațiile din metrou, livrează unelte cimitirelor, prestează serviciile de curățenie la Spitalul Obregia, furnizează fructe pentru animalele din Grădina Zoologică și asigură „servicii hoteliere și de restaurant” pentru Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul proiectului româno-elvețian de pregătire a judecătorilor, proiect de 500.000 de euro!

Nu e rău deloc!

Contracte de peste 70 de milioane de euro

Perla coroanei de firme ale familiei, Libro a furnizat pachete pentru defavorizați, într-un proiect de 26 de milioane de euro, bani europeni!

Iată doar câteva dintre contractele companiilor familiei:

SPITALE „Servicii de curățenie interioară”, 5 martie 2018, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, 182.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

METROU „Servicii de salubrizare”, 8 septembrie 2014, Metrorex SA, 6.550.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

AEROPORT „Servicii de curățenie, salubrizare și colectare selectivă în spațiile aferente terminalelor de pasageri”, Compania Națională Aeroporturi București SA, 880.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

STADION „Servicii de pază”, 17 octombrie 2017, Arena Națională, preț necunoscut (Akyle Security, fost Mihaela Neagu)

ZOO „Acord cadru de furnizare fructe și legume pentru animalele din colecția Grădina Zoologică București”, 19 august 2014, Administrația Grădina Zoologică, 213.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

MAGISTRATURĂ „Servicii hoteliere si de restaurant în cadrul proiectului româno-elvețian «Asistență pentru consolidarea capacității instituționale în domeniul formării judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi»”, 5 iunie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii, 527.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

FONDURI EUROPENE „Furnizarea de pachete cu alimente în cadrul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizați”, 2 decembrie 2014, 4 contracte diferite, 26.000.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

SPECTACOLE „Servicii organizare evenimente culturale” (Zilele Sectorului 5), 28 august 2018, Centrul Cultural şi Pentru Tineret Ştefan Iordache – Primăria Sectorului 5, 700.000 de euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

În total, familia Neagu a primit de la stat peste 70 de milioane de euro doar din contractele disponibile pe SEAP.