Mergi direct la conținut »
Firma israeliană Black Cube, în pragul colapsului după scandalul de spionaj al procurorului DNA Laura Codruța Kovesi. Dezvăluirile unui angajat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Firma israeliană Black Cube, în pragul colapsului după scandalul de spionaj al procurorului DNA Laura Codruța Kovesi. Dezvăluirile unui angajat

Firma israeliană Black Cube, în pragul colapsului după scandalul de spionaj al procurorului DNA Laura Codruța Kovesi. Dezvăluirile unui angajat

Firma israeliană Black Cube a fost în pragul colapsului după scandalul din România de spionaj împotriva procurorului general DNA Laura Codruța Kovesi. Mulți angajați au demisionat imediat după ce actorii principali, Ron Weiner și David Geclowicz, au fost arestați la noi. Documente și mărturii ale unui angajat au fost obținute acum, la doi ani de la scandal, de către postul american NBC.

De Mihai Niculescu,

Black Cube a fost zguduită din temelii imediat după arestarea celor doi angajați care desfășurau în România activități de spionaj împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Un angajat al companiei care a dorit să rămână anonim a spus la NBC că după scandalul din România firma a înregistrat un val de demisii și o ruptură s-a produs în interiorul companiei.

Când scandalul din România a devenit public, mai mulți angajați din divizia corporate au plecat. S-a produs o ruptură în firmă și mai mulți oameni au demisionat aproape imediat”, a declarat acesta.

Între timp, discuțiile despre revocarea lui Kovesi au fost amânate la Curtea Constituțională.

Black Cube, scandal și în SUA

Angajatul a precizat că Black Cube are două divizii principale: una pentru companii (divizia corporate) și una pentru guverne și actori politici, arată DIGI24.

Dezvăluirile în presa americană vin după ce Black Cube a devenit în SUA un subiect de interes, mai ales după apariția acuzațiilor că ar fi fost implicată într-o campanie de discreditare a înțelegerii cu Iranul.

Israelienii Ron Weiner și David Geclowicz au fost condamnați la câte 2 ani si 8 luni de închisoare cu suspendare, în ianuarie 2017. Aceștia au accesat ilegal adresele de e-mail ale unor apropiaţi ai procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.


20 de ani de închisoare pentru un grup de români ce conduceau bordeluri în Londra


 

Close
Închide
  Close