Mergi direct la conținut »
Falsul chirurg italian Matteo Politi și-a făcut apărarea în fața judecătorului. Cum a vrut să-l convingă că este un medic adevărat
Ştiri Libertatea > Ştiri > Falsul chirurg italian Matteo Politi și-a făcut apărarea în fața judecătorului. Cum a vrut să-l convingă că este un medic adevărat

Falsul chirurg italian Matteo Politi și-a făcut apărarea în fața judecătorului. Cum a vrut să-l convingă că este un medic adevărat

Falsul chirurg italian Matteo Politi și-a construit apărarea în fața judecătorului pornind de la premisa legitimității. Mai exact, italianul care ar fi fost deja condamnat pentru fapte similare în Italia și Marea Britanie, i-a spus magistratului de la Judecătoria Sectorului 1 care a judecat solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare, că este un medic bun, care a studiat medicina într-o facultate reală. Mai exact, diploma acestuia, obținută la Universitatea din Priștina, capitala provinciei Kosovo, este autentică, iar el a frecventat cursurile facultății de medicină de acolo.

De Remus Vlad, Mihai Niculescu,

Procurorii au fost însă de altă părere, susținând, și pe baza constatărilor conducerii Direcției de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, că „există suspiciuni” și o serie de indicii că diploma ar fi falsă.

Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private din București, este acuzat de înșelăciune în formă continuată și exercitare fără drept a unei profesii.

Italianul a negat toate aceste acuzații și a cerut să fie pus în libertate.

Date din anchetă indică faptul că acesta a efectuat operații ilegale, în Italia și România. El a declarat însă că ar fi lucrat și în spitalele de urgență din Marea Britanie, dar și în zonele de conflict precum Irak ori Afganistan.

Falsul chirurg italian nu a reușit să convingă judecătorul de autenticitatea diplomei sale de medic, așa că a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Chinuit de sete în arest

Matteo Politi a fost încarcerat în arestul central al Poliției Capitalei. Acestuia i s-a făcut foame, dar nu a vrut mâncarea din arest, așa că avocata lui i-a adus un meniu la pachet, au declarat surse judiciare, pentru Libertatea.

Italianul și-a cumpărat apă din magazinul din arest, iar atunci când nu a mai putut ieși din celulă, după ora stingerii, a rugat un gardian să-i mai aducă o sticlă cu apă.

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

Între timp, dosarul de la poliție al italianului Matteo Politi s-a îngroșat, după ce au fost audiate mai femei operate de el. Nu au vrut însă să depună plângere, preferând, cel puțin pentru moment, calitatea de martor. În zilele următoare sunt așteptate la audieri aproximativ 20 de paciente ale acestuia.

În cazul a două dinte victimele sale, care au fost mutilate, anchetatorii așteaptă certificatul medico-legal de la Institutul Național de Medicină Legală. Doar după ce acesta va fi atașat la dosar, falsul medic italian va putea fi învinuit de vătămare corporală.

Cazul medicului fals a fost dezvăluit de o investigație Libertatea. Reporterii ziarului au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină. Cazul lui Matteo Politi a fost preluat de presa internațională, inclusiv de cel mai cunoscut ziar din lume – The New York Times.


Citește și: Medicul fals Matteo Politi a fost arestat! Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică


Close
Închide
  Close