MENIU CAUTĂ

VIDEO/ Florin Ene, medic psihiatru la Spitalul ”Alexandru Obregia”, la interviurile Libertatea LIVE. ”Alcoolismul, în contextul actual românesc”

Distribuie

Florin Ene, medic psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Alexandru Obregia”, a fost invitat la interviurile Libertatea LIVE, de la ora 16.00. Tema discuției cu psihiatrul Florin Ene: ”Alcoolismul, în contextul actual românesc”.

Florin Ene este șeful Secției de Psihiatrie Dezintoxicare de la Spitalul ”Alexandru Obregia”. Specialist în adicții, Florin Ene a vorbit despre consumul excesiv de alcool, factorii care determină dependența, de ce afectează mai mult bărbații decât femeile, dar și dacă aceasta este o boală tratabilă.

Medicul a vorbit și despre consumul de alcool în rândul minori, despre vârsta de la care copiii încep să consume alcool și ce ar trebui să facă părinții pentru a-i feri de acest viciu.

Cum recunoaștem un alcoolic, care sunt simptomele alcoolismului, care este cel mai indicat tratament, câți dintre pacienții dependenți de alcool ajung la recidivă după un tratament de dezalcoolizare, alcoolul este la fel de periculos ca şi drogurile, sunt alte întrebări la care a răspuns medicul psihiatru Florin Ene.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), „alcoolismul este o boală tratabilă”.

Alcoolul este cauza pentru mai mult de 60 de tipuri de afecțiuni sau stări patologice, incluzând  traumatisme, tulburări mentale și de comportament, afecțiuni gastro-intestinale, cancere, afecțiuni cardiovasculare, tulburări imunologice, afecțiuni pulmonare sau afecțiuni reproductive.

Alcoolul afectează mai mult bărbații, fiind cauza a peste 6,2% din totalul deceselor, comparativ cu 1,1% în rândul femeilor.

Printre consecințele consumului exagerat de alcool sunt: bolile de ficat, pierderea cunoștinței, modificări de comportament și dispoziție, probleme în căsnicie și abuz asupra copilului, afectarea relațiilor sociale, probleme legate de școală sau de serviciu, probleme legale sau financiare.

Citește mai multe despre Florin Ene, Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia, alcoolism, dependența de alcool, Interviu și psihiatru pe Libertatea.

Comentarii