Mergi direct la conținut »
FOCAR DE RUJEOLĂ în două județe ale țării! Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOCAR DE RUJEOLĂ în două județe ale țării! Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii

FOCAR DE RUJEOLĂ în două județe ale țării! Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii

Un focar de rujeolă, cu 79 de cazuri de îmbolnăviri confirmate în județele Bistrița și Cluj, a fost semnalat de Ministerul Sănătății, printr-un comunicat transmis astăzi. Autoritățile sanitare atrag atenția asupra importanței vaccinării împotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR).

De Georgiana Marcu,

Specialiștii de sănătate publică au constatat că zona afectată este reprezentată de mai multe localități din județul Bistrița Năsăud, situate la granița cu județul Cluj, în care există comunități unde copiii nu figurează pe listele medicului de familie, ca urmare, sunt nevaccinați.

Ministerul Sănătății a cerut astăzi tuturor direcțiilor de sănătate publică mobilizarea, în regim de urgență, pentru desfășurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin împotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR). De asemenea, autoritățile fac apel și conștiința părinților care refuză să-și vaccineze copiii, precizând că aceasta este cea mai eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.

”Recomandăm tuturor părinților să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora”, scrie în comunicatul Ministerului Sănătății.

Rujeola este o boală infecțioasă extrem de contagioasă, caracterizată prin febră mare, tuse, secreții nazale și oculare și erupție cutanată. Familiile sunt sfătuite ca la primele simptome, să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia și prescrierea tratamentului adecvat bolii și prevenirea complicațiilor acesteia, printre care diareea (gravă mai ales în cazul sugarilor), otita medie, penumonia, encefalita și decesul.

Close
Închide
  Close