Mergi direct la conținut »
Focile pot să imite sunetele oamenilor. Au fost filmate cântând o melodie dintr-un film celebru / VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Focile pot să imite sunetele oamenilor. Au fost filmate cântând o melodie dintr-un film celebru / VIDEO

Focile pot să imite sunetele oamenilor. Au fost filmate cântând o melodie dintr-un film celebru / VIDEO

Cercetătorii britanici au dresat focile pe care le-au învățat să cânte și să imite sunetele oamenilor. Simpaticele mamifere marine par a fi reușit să cânte un fragment din coloana sonoră a filmului Star Wars și din cântecul pentru copii „Twinkle Twinkle Little Star”.

De Răzvan Mihalașcu,

Oamenii de știință de la Universitatea St. Andrews au descoperit că focile pot imita sunete precum vocalele, relatează Sky News.

Amanda Stansbury, coordonatoarea studiului, a declarat că este „impresionată” de cât de bine pot imită focile aceste sunete. Asta nu înseamnă că vom putea purta conversații cu aceste mamifere prea curând, spun cercetătorii.

Profesorul Vincent Janik, directorul Institutului scoțian pentru Oceane din cadrul Universității St. Andrews, a evidențiat că focile pot reproduce aceste sunete, însă rămâne de văzut dacă au și capacilitatea de a înțelege.

„Ar trebui să cercetăm dacă focile au capacitatea de a identifica obiecte din punct de vedere vocal, ceea este un element principal al vorbirii”, a precizat
Janik.

Cercetătorul a mai afirmat că aceste descoperiri ar putea fi folosite pentru a cerceta aprofundat tulburările de vorbire ale oamenilor.


Citește și:

EXCLUSIV/ Primele fotografii cu Sorina, după ce a ajuns la familia adoptivă. „Este bine, a promis că vom fi prieteni”

Close
Închide
  Close