De Monica Stan,

Demisiile, normale

Pe de altă parte, sociologul Alfred Bulai (foto) consideră că ceea ce s-a întâmplat ţine de normalitate şi că uneori politicienii devin responsabili la anumiţi stimuli şi îşi mai dau şi demisia.
“Este normal ca un politician să ia o decizie când iese lumea în stradă. Nu se poate închide nimeni în Guvern bătându-se cu pumnul în piept, spunând că el a fost ales de popor. Nu trebuie să fim dramatici… Oamenii fac politică şi mai ies în stradă uneori”, ne-a explicat sociologul.

Protestele care au scos mii de oameni în stradă în ultimii ani în România

Noiembrie 2015: Protest pentru victimele din Colectiv

Noiembie 2014: Alegeri prezidenţiale – mii de oameni au ieşit în stradă în principalele oraşe ale ţării, dornici de o schimbare (FOTO: Răzvan Vulcăneanţu)

August 2013: Protest Roşia Montană – Au participat aproximativ 10.000 de oameni.

Ianuarie 2012: Proteste desfăşurate în Piaţa Universităţii – mii de români au ieşit în stradă, mai multe zile la rând, susţinându-l pe medicul Raed Arafat, nemulţumiţi de reformele din Sănătate. S-au terminat cu demisia lui Boc.

Martie 2011: Protestele sindicale împotriva Codului Muncii – în mai multe judeţe- culminând cu mitingul din Bucureşti de pe 16 martie, unde s-au adunat 8.000 de protestatari.

Ianuarie 2011: Protestul a 10.000 de sindicalişti de la Dacia a dat tonul protestelor sindicale împotriva politicii sociale a guvernului şi a modificărilor aduse legislaţiei muncii.

 

Cine este iubita lui Gabi Balint. Neașteptat cu ce se ocupă Luciana Pop la Bistrița! GALERIE FOTO
GSP.RO

Cine este iubita lui Gabi Balint. Neașteptat cu ce se ocupă Luciana Pop la Bistrița! GALERIE FOTO

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine