MENIU CAUTĂ

#salvatipipera | Fostul arhitect-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, la interviurile Libertatea. Cum poate fi transformată zona Pipera (VIDEO)

Distribuie

Fostul arhitect-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a fost invitat marți la interviurile Libertatea Live. Acesta a comentat situaţia urbanistică din zona Pipera şi care ar putea fi soluțiile pentru un trai mai bun într-o zonă atât de aglomerată. Campania Libertatea, #salvatipipera, aduce la lumină o serie de date care șochează. 

Suntem peste 65.000 care muncim în Pipera Sud și suntem, totodată, motorul unor cifre de afaceri uimitoare. Producem 2% din Produsul Intern Brut național într-un cartier disimulat în 600.000 mp de birouri. Cu alte cuvinte, peste 3,5 miliarde de euro sunt „cultivate” anual pe cele 170 de hectare, cât măsoară cel mai mare cartier de afaceri din România. În antiteză, avem doar 0,17 hectare de parcuri publice. ”Locuim” cel puțin nouă ore pe zi în 30 de clădiri de birouri și avem de 10 ori mai puține căi de acces. Zilnic sunt tot atâtea mașini în tranzit cât suntem cu toții. 65.000 de autovehicule circulă pe o rețea rutieră perimată și se întrec zilnic, cu 2 km/h la ore de vârf, să ocupe 70 de locuri de parcare publică.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


Citeşte şi: 

#salvatipipera | Gările ținute la ”secret”

FOTOREPORTAJ | #salvatipipera, între ALB și NEGRU

DECLARAȚIA #salvatipipera. Libertatea lansează o campanie pentru salvarea cartierului de afaceri al Capitalei

Citește mai multe despre gheorghe patrascu, #salvatipipera, #salvatipipera și pipera pe Libertatea.

Comentarii