De Cătălin Lupășteanu,

Judecătorii ICCJ au amânat, pentru miercuri, luarea unei prime decizii în dosarul fostului deputat Rizea, acuzat că ar fi primit o mită de 300.000 de euro.

În acest dosar a fost judecat și Lucian Colțea, cetățean de naționalitate americană, care este acuzat de cumpărare de influență și spălare de bani în formă continuată.

Fostul demnitar este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi pretins în mod direct de la omul de afaceri Colțea 300.000 de euro, disimulată sub forma a doua contracte de împrumut fictive.

Promisiuni de intervenție la RAPPS și primăria Chiajna

Banii au fost ceruți în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a doua autorități, respectiv Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) și Primăria comunei Chiajna, astfel încât sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autorități.

„Potrivit înțelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian suma totală de 300.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorități, astfel încât o persoană din familia lui Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, afirmau procurorii la momentul trimiterii în judecată.

Fostul deputat mai este acuzat că, în decembrie 2015, după declanșarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori și le-a cerut să nu spună adevarul anchetatorilor.

El le-ar fi promis celor doi că dacă va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

Cine este iubita lui Gabi Balint. Neașteptat cu ce se ocupă Luciana Pop la Bistrița! GALERIE FOTO
GSP.RO

Cine este iubita lui Gabi Balint. Neașteptat cu ce se ocupă Luciana Pop la Bistrița! GALERIE FOTO

Horoscop 22 septembrie 2019. Zi NEAGRĂ pentru mai multe zodii! Cine are parte numai de GHINION
HOROSCOP

Horoscop 22 septembrie 2019. Zi NEAGRĂ pentru mai multe zodii! Cine are parte numai de GHINION