MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2018 21:09

Liviu Pop a ratat obținerea titlului de doctor. Fostul ministru al Educației, acuzat de plagiat în ședință publică

Distribuie

Fostul ministru al Educeţiei, Liviu Pop, nu a mai primit miercuri titlul de doctor al Colegiului Naţional de Afaceri Interne de la Academia de Poliţie, după ce jurnalista Emilia Şercan a prezentat elemente care arată că un procent de 25% din lucrare ar conţine similitudini. Pop şi-a susţinut lucrarea şi a spus că are mai mari emoţii decât atunci când a depus jurământul militar".

Liviu Pop și-a susținut marți teza de doctorat în cadrul Școlii Doctorale a Academiei de Poliție, alături de coordonatorul tezei sale, Țuțu Pișleag. Fostul demnitar a susținut timp de 15 minute teza, stând jos, pentru că a fost operat la genunchi și a venit în cârje. La final, jurnalista Emilia Șercan, prezentă în sală, a afirmat aducând o serie de argumente că teza de doctorat „Migrația forței de muncă. Implicații asupra securității naționale” este plagiată din mai multe surse, fără ca citatele respective să fie puse în ghilimele.

Liviu Pop a respins aceste acuzații vizibil nervos, iar membrii comisiei s-au retras pentru deliberare. După discuțiile din spatele ușilor închise, au anunțat că suspendă acordarea titlului pentru refacerea lucrării, relatează pressone.ro.

„Domnule doctorand, stimați invitați, distinși membri ai prezidiului, permiteți-mi să vă comunic decizia luată în unanimitate de către comisia pe care astăzi o prezidez.

Dată fiind existența unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm ședința de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea pașilor obligatorii pentru susținerea tezei de doctorat și o rugăm, de asemenea, pe doamna Emilia Șercan, dacă are amabilitatea să ne pună la dispoziție elementele care astăzi au concurat la luarea deciziei.

Domnule doctorand, ne pare rău, dar cred că cel mai bine, atât pentru instituția pe care o reprezint, dar și pentru dumneavoastră, este ca nicio suspiciune să nu existe, să nu planeze asupra activității dumneavoastră și asupra activității conducătorului de doctorat. Declar ședința publică închisă. Vă mulțumesc!”, a anunțat profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție.

Pagini întregi fără ghilimele

Jurnalista Emilia Șercan a studiat lucrarea de doctorat a fostului ministru Liviu Pop, timp de patru ore, la biblioteca Academiei de Poliție, iar apoi și-a prezentat nemulțumirile în fața comisiei, în ședința publică

Marți, 10 iulie, după ce am studiat, timp de 4 ore, teza de doctorat a fostului ministru, mi-a fost limpede: pagini întregi din lucrare nu respectă normele academice de citare, care presupun utilizarea ghilimelelor și trimiterea către surse oficiale. După nici 24 de ore, intram din nou în curtea Academiei de Poliție pentru a asista la susținerea publică a tezei a afirmat jurnalista.


Autobuzele noi din București vor fi turcoaz. Culoarea e iubită de primarul Gabriela Firea. Cum explică totul


 

Comentarii