De Cătălin Schipor,

UPDATE: Ce a declarat avocatul lui Ioan Albu:

Procedurile judiciare sunt în curs, de aceea sunt destul de reținut în declarații cu privire la modalitatea de consumare a infracțiunii, la dinamica accidentului. La finalul urmăririi penale, când probabil va fi sesizată instanța de judecată, atunci vom face publică o declarație cu privire la acest lucru. Ceea ce vă pot spune este că regretă enorm situația creată și va încerca să fie alături de familia victimei pentru a diminua pe cât posibil consecințele faptei sale. Astăzi a fost externat din spital, și-a dorit să vină în fața instanței, iar doctorii au procedat la externarea lui.

Cătălin Filișan, avocat

Accidentul mortal a avut loc în seara zilei de 16 februarie, pe DN 3, în județul Constanța, în jurul orei 19.15. Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, un bărbat în vârstă de 38 de ani, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism dinspre Ciocârlia de Sus către Cobadin.

La un moment dat ar fi pătruns pe contrasens, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism care se deplasa din sens opus. În urma impactului, șoferul din a doua mașină a decedat pe loc. 

Bărbatul aflat la volanul din prima mașină era fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu. Acesta a fost internat câteva zile, iar după ce a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, aceștia au cerut instanței de judecată, arestarea sa preventivă.

Decizia nu este definitivă

Judecătoria Medgidia a respins însă solicitarea procurorilor și a considerat că arestul la domiciliu este mai potrivit pentru fostul prefect.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin (1) NCPP respinge propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia de arestare preventivă a inculpatului A. I.. În baza art. 227 alin. 2 NCPP raportat la art. 218 NCPP dispune luarea faţă de inculpatul A. I., a măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.02.2020 până la data de 21.03.2020, inclusiv. Constată că inculpatul nu a fost reţinut de către organele de urmărire penală. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen., impune inculpatului A. I. obligaţia de a nu părăsi imobilul din ……, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.”

Iată minuta instanței de judecată:

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată de procurori și apărare în termen de 48 ore de la pronunţare.

Citeşte şi:

Portret de „politician”. Fostul prefect de Constanța, care a condus beat și a ucis un om, o beizadea cu exprimare grea

Droguri prin curier, pe ruta Spania-România. Un dealer din Făgăraș a fost prins în timp ce ridica pachetul cu canabis

Înghesuială la Dosarul Revoluției, judecat la Curtea Supremă. S-au adus băncuțe pentru cei aproximativ 100 de martori

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative