Înainte de formarea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) au venit la el acasă într-o seară doi deputaţi – Veaceslav Untilă şi Veaceslav Platon, care i-ar fi spus că ”s-a decis vânzarea” funcţiei de procuror general cu suma de 2 milioane de euro şi că beneficiarul – Valeriu Zubco – venea din partea lui Serafim Urecheanu, dar de fapt acesta era omul lui Vlad Plahotniuc, a dezvăluit Filat în interviul realizat în închisoare şi difuzat de postul de televiziune TV8.

Cei doi parlamentari ”au încercat să împiedice această numire”, susţine fostul premier, care spune că s-a întâlnit după aceea cu ambasadorul american de la acea vreme la Chişinău. ”Dânsul mi-a spus că este grav, dar că până la urmă noi decidem”, a mai spus Vlad Filat, care ispăşeşte o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Fostul premier a mărturisit că relaţia cu fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – oligarhul care controla până recent politica de la Chişinău – nu a fost niciodată una simplă. Potrivit lui Filat, Plahotniuc avea interese foarte înguste, de exemplu, să-şi numească oamenii în diferite domenii care îl interesau.

Valeriu Zubco a fost numit de parlament în funcţia de procuror general în octombrie 2009, iar în ianuarie 2013 a trebuit să-şi părăsească postul în urma incidentului din Rezervaţia Pădurea Domnească, unde, în decembrie 2012, a participat la o vânătoare în cursul căreia a fost împuşcat un bărbat de 35 de ani, Sorin Paciu.

Citește și:Igor Dodon a cerut sprijinul SUA pentru recunoașterea ”neutralității permanente” a Moldovei

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur