Înainte de formarea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) au venit la el acasă într-o seară doi deputaţi – Veaceslav Untilă şi Veaceslav Platon, care i-ar fi spus că ”s-a decis vânzarea” funcţiei de procuror general cu suma de 2 milioane de euro şi că beneficiarul – Valeriu Zubco – venea din partea lui Serafim Urecheanu, dar de fapt acesta era omul lui Vlad Plahotniuc, a dezvăluit Filat în interviul realizat în închisoare şi difuzat de postul de televiziune TV8.

Cei doi parlamentari ”au încercat să împiedice această numire”, susţine fostul premier, care spune că s-a întâlnit după aceea cu ambasadorul american de la acea vreme la Chişinău. ”Dânsul mi-a spus că este grav, dar că până la urmă noi decidem”, a mai spus Vlad Filat, care ispăşeşte o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Fostul premier a mărturisit că relaţia cu fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – oligarhul care controla până recent politica de la Chişinău – nu a fost niciodată una simplă. Potrivit lui Filat, Plahotniuc avea interese foarte înguste, de exemplu, să-şi numească oamenii în diferite domenii care îl interesau.

Valeriu Zubco a fost numit de parlament în funcţia de procuror general în octombrie 2009, iar în ianuarie 2013 a trebuit să-şi părăsească postul în urma incidentului din Rezervaţia Pădurea Domnească, unde, în decembrie 2012, a participat la o vânătoare în cursul căreia a fost împuşcat un bărbat de 35 de ani, Sorin Paciu.

Citește și:Igor Dodon a cerut sprijinul SUA pentru recunoașterea ”neutralității permanente” a Moldovei

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie