Cireșul japonez, unul dintre cei mai admirați copaci din București, a înflorit în această perioadă, iar Grădina Japoneză din Herăstrău e o adevărată bucurie. Pozele făcute aici strâng cele mai multe like-uri pe rețelele de socializare.
Pe lângă copacii care au „explodat” nu a lipsit ritmul tobelor japoneze, iar vizitatorii au avut ocazia să deguste sake, o băutură alcoolică japoneză, făcută din orez.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 15Cei mici au avut și ei parte de surprize și au putut să participe la tot felul de ateliere: origami, caligrafie sau jocuri tradiționale japoneze.
Pentru cei mai curajoși au fost demonstrații de arte marțiale japoneze: kendo, karate, dar și kyudo. Evident că nu a lipsit nici îmbrăcămintea tradițională japoneză.
Conform celor de la Ambasada Japoniei în România, organizatorul evenimentului de astăzi, Hanami este un obicei străvechi japonez care celebrează înflorirea cireşilor. Și reprezintă un moment de bucurie şi contemplare în cultura japoneză.
Grădina Japoneză a fost amenajată în anul 1998 în Parcul Herăstrău din București cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România și a Fundației Comemorative a Expoziției Mondiale Japoneze.
Curiozități despre cireși
Cireș – plantare și îngrijire. Lucruri mai puțin știute despre cireșe
- În semn de recunoaştere a înfloririi prieteniei dintre cele două ţări, în 1912 Japonia a oferit Statelor Unite 3.020 de cireşi („sakura”) japonezi care au fost plantați într-un parc din Manhattan.
- De regulă, un cireş produce aproximativ 7.000 de cireşe într-un sezon.
- Cireşele în combinaţie cu substanţe alcaline, precum praful de copt, determină o reacţie chimică care rezultă în coloarea albastră a aluatului. Acest lucru poate fi prevenit prin adăugarea unui element acid în compoziţia reţetei, precum smântână sau zeamă de lămâie.
- Cireșele făceau parte din rația soldaților romani în perioada Imperiului Roman.
- În semn de recunoaştere a înfloririi prieteniei dintre cele două ţări, în 1912 Japonia a oferit Statelor Unite 3.020 de cireşi („sakura”) japonezi care au fost plantați într-un parc din Manhattan.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro