Mergi direct la conținut »
FOTO/ Deținuți din Vaslui, duși în pelerinaj la o mănăstire. Condamnații s-au recules în ajunul Sfintei Marii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO/ Deținuți din Vaslui, duși în pelerinaj la o mănăstire. Condamnații s-au recules în ajunul Sfintei Marii

FOTO/ Deținuți din Vaslui, duși în pelerinaj la o mănăstire. Condamnații s-au recules în ajunul Sfintei Marii

Paisprezece deținuți de la Penitenciarul Vaslui au fost duși în pelerinaj, în ajunul marii sărbători a creștinătății Adormirea Maicii Domnului, la o mănăstire din județ. Reprezentanții penitenciarului spun că deținuții au receptat în mod pozitiv ”nevoia de a se reculege alături de alți pelerini într-un loc minunat, binecuvântat de Dumnezeu, în care mereu credincioșii vor găsi ascultare, sfaturi bune, folos duhovnicesc, dar și o oază de liniște și aer curat”.  Mănăstirea Bujoreni este unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din zonă.

De Theodor Istrate,

Marea sărbătoare a creștintății, Adormirea Maicii Domnului, nu trece nemarcată de către Serviciul de Educației și Asistență Psihosocială a Penitenciarului Vaslui. În acest sens, 14 persoane private de libertate din unitatea de detenție vasluiană au fost în pelerinaj, în ajunul sărbătorii, la frumoasa Mănăstire Bujoreni, considerată ”Colțul de Rai al Maicii Domnului”.

”Vizita la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zonă, locaș care își are hramul de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, și participarea la rânduielile bisericii, vin în întâmpinarea nevoilor moral-religioase ale celor 14 deținuți participanți”, a declarat, marți, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Sursa citată menționează că, în același timp, prin acest demers se dorește dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate.

„Astăzi (n.red- marți), persoanele private de libertate au receptat într-un mod pozitiv nevoia de a se reculege alături de alți pelerini într-un  loc minunat, binecuvântat de Dumnezeu, în care mereu credincioșii vor  găsi ascultare, sfaturi bune, folos duhovnicesc dar și o oază de liniște și aer curat”, a mai spus Nicolae Toma.

Vizita celor 14 deținuți la Mănăstirea Bujoreni face parte din seria demersurilor preponderent moral-religioase derulate conform calendarului tematic pe anul 2018.

Citește și:

”Medicii de la Urgență au știut în 30-50 de minute că fata de la jandarmi nu are nimic la coloană. Restul a fost dramatizarea Jandarmeriei!”

Close
Închide
  Close