Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Incendiu la o clădire de birouri din Bangladesh. Cel puțin 19 persoane au murit

FOTO | Incendiu la o clădire de birouri din Bangladesh. Cel puțin 19 persoane au murit

Cel puţin 19 oameni au murit joi într-un incendiu izbucnit într-o clădire de birouri din capitala Bangladeshului, Dhaka. Numărul victimelor ar putea crește, însă, pe măsură ce pompierii au reușit să stingă flăcările și au pătruns în imobil.

Nu se cunosc deocamdată cauzele incendiului, dar focul a cuprins cu rapiditate clădirea de sticlă de 22 de etaje, scrie BBC News.

Circa 100 de ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului, iar forţele aeriene şi navale s-au alăturat pompierilor în eforturile de a stinge focul, iar pompierii au intervenit inclusiv cu elicoptere pentru a stinge focul.

Şase dintre cei 19 morţi au decedat după ce au sărit de pe geam încercând să scape de focul care cuprinsese imobilul.

De asemenea, peste 70 de oameni au fost spitalizaţi, a menţionat pentru presă şeful poliţiei din capitală.

Incendiile şi prăbuşirile de clădiri fac frecvent victime în Bangladesh, un stat sărac din Asia de sud unde trăiesc 160 de milioane de oameni. Cauza principală este nerespectarea normelor de securitate.

Luna trecută, circa 70 de oameni au murit într-un incendiu la Dhaka în preajma unui depozit ilegal de produse chimice.

Foto: EPA


Citește și: „Putem vedea Europa fără tutun”. Comisarul european Vytenis Andriukaitis vorbește despre amenințările la adresa sănătății oamenilor și atacă tacticile industriei tutunului, care „face o treabă murdară”


 

Close
Închide
  Close