MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 19:12

FOTO | Momentul emoționant în care cei doi astronauți din racheta Soyuz, defectată în zbor, și-au revăzut familiile

Distribuie

Astronauții Nick Hague (SUA) și Alexei Ovchinin (Rusia) au fost fotografiați în timp ce își îmbrățișau familiile după ce au aterizat în siguranță, în urma lansării ratate a rachetei Soyuz, care trebuia să-i ducă către Stația Spațială Internațională.

Fotografia a fost făcută în Baikonur, Kazahstan, locul în care a capsula de salvare a rachetei Soyuz MS-10, după incident. Cei doi își îmbrățișează familiile, momentul emoționant fiind surprins de NASA și postat pe pagina de Facebook a agenției spațiale americane. În imagine poate fi văzut și un preot ortodox.

Racheta rusă Soyuz MS-10 care îi transporta pe cei doi astronauți spre Stația Spațială Internațională nu a putut ajunge în siguranță la destinație după ce sistemul său de rapel a suferit o defecțiune în momentul lansării.

Cei doi astronauți urmau să se alăture comandantului expediției 57, Alexander Gerst, de la Agenția Spațială Europeană, Serenei Auón- Chancellor de la NASA și inginerului de zbor de la Roscosmos, Serghei Prokopiev.


CITEȘTE ȘI: Parteneriatul civil, la un pas de Parlament. Ce drepturi vor avea cuplurile formate din două persoane de același sex


FOTO: EPA / NASA

Citește mai multe despre nasa pe Libertatea.

Comentarii